GenelGündem

TEB’e Geçen Yaşadı! Emekli Olan Milyonlar Bu Rakamı Duyunca Koşa Koşa Bankaya Gidecek: Tam Tamına 2750 TL…

Aralık ayında asgari ücrete yapılan yaklaşık yüzde 50’lik zammın ardından gözler emekli olan vatandaşların aylığına gelecek olan zamma çevrilmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2022 yılından hemen önce açıklanan güncel emekli maaşları, yüzde 30,95 oranında zam aldı. Ocak ayından itibaren en az 2 bin 500 TL alacak olan milyonlarca emekli, artan yaşam pahalılığı karşısında maaşının eridiğini dile getirirken; çareyi banka promosyonlarında buldu.

Asgari ücretin altında bir maaş almaları nedeniyle yaşam pahalılığından en çok etkilenen kesimlerden biri olan emekliler, Türkiye’deki en kalabalık grup olarak, faturalarını bile ödemekte zorlanır hale geldi. Şimdilerde gözünü kulağını Ramazan ve Kurban Bayramı’nda alacakları ikramiyeye çevirmiş olan emeklilere müjde, Türk Ekonomi Bankası (TEB)’ndan geldi. Her banka gibi promosyon müjdesi veren TEB, verdiği tutar ile dudakları uçuklatmayı da başardı.

TEB’den Emeklilere 2 Bin 750 TL’ye Kadar Nakit Promosyon

Bankaların müşteri çekmek için girdiği yarışlardan biri haline gelmiş olan promosyonlar, emeklilerin de sık sık banka değiştirmesine neden olmaya başladı. Şimdilerde en yüksek emekli promosyonu vermesi ile öne çıkan TEB, üç yıl boyunca emekli maaşını kendisinden alacağını taahhüt eden emeklilere vereceği promosyon tutarlarında 2022 yılı itibariyle güncellemeye gitti. Tutarları emeklilerin aldığı maaşa göre belirleyen TEB, belli aralıklarda maaş alan emeklilere bin 850 TL’den 2 bin 750 TL’ye kadar değişen miktarlarda nakit promosyon vereceğini açıkladı. Öte yandan TEB, emeklilere vereceği olan promosyonun şartı olarak emekli olan vatandaşın ilk maaşını kendi bankasından alması gerekliliğini belirledi.

İşte TEB’in Emekli Maaşlarının Kademesine Göre Verdiği Promosyon Tutarları

TEB, her kademede aylık olan milyonlarca emekli için ne kadar tutarda promosyon vereceğini geçtiğimiz gün yayınladığı duyuru ile ilgililerine açıkladı. Aylık bin 500 TL’nin altında emekli maaşı alanlar için bin 850 TL promosyon verecek olan TEB; aylık bin 500 TL ile 2 bin 499 TL arasında emekli maaşı alanlar için 2 bin 300 TL, aylık 2 bin 500 TL ve üzerinde emekli maaşı alanlar için ise 2 bin 750 TL promosyon ödemesinde bulunacağını taahhüt etti.

İlgili Makaleler