Ekonomi

Tek Bir SMS Anında 15 Bin TL Kazandırıyor; T.C. Kimlik Numarasına Sahip Olan Herkes Gönderebiliyor! Anında 15 Bin TL Nakit İçin…

Türkiye’de hizmet veren özel ve kamu bankaları, vatandaşlara daha kaliteli bir hizmet verebilmek adına verdikleri hizmetleri her an geliştirmeyi sürdürüyor. Özellikle geçmişte şubelerinden verdikleri pek çok hizmeti, dijital dönüşümün tamamlanmasının ardından şimdilerde mobil ve internet bankacılığı hizmeti içerisinden sunan banka kurum ve kuruluşları, acil nakit ihtiyacı olan vatandaşlara 7 gün 24 saat yanıt verecek bir sistem kurmuş bulunuyor.

Dijital dönüşümleri kapsamında acil nakit ihtiyaçlarına karşılık çok sık kullanılan kredilerini mobil dünyaya taşımış olan bankalar, günümüzde tek bir kısa mesaj gönderme karşılığında kredi vermeye başlamış bulunuyor. Kredi politikaları gereği gerçekleştirdikleri değerlendirmenin ardından müşterilerine sadece saniyeler içerisinde geri dönüş yapan bankalardan olan Türkiye İş Bankası, Akbank ve Aktifbank ise mayıs ayının en uygun kredi faizlerini sunan bankaları arasındaki yerini alıyor.

Türkiye İş Bankası, Tek Bir SMS ile Kredi Veriyor

Türkiye’nin en köklü bankacılık tarihine sahip olan bankalardan biri olmasının yanı sıra bankacılık sektöründe özel banka teşebbüsünün simgelerinden biri haline gelmiş olan Türkiye İş Bankası, 2022 yılında da bu misyona uygun hizmetler sunmayı sürdürüyor. Bu kapsamda vatandaşlara en uygun faiz oranlarını sunan bankalar arasındaki yerini koruyan Türkiye İş Bankası, tek bir kısa mesaj ile verdiği “Anında Kredi” paketinin kredi faiz oranlarını yüzde 1,9 oranından başlatıyor. Uygun faiz oranının yanı sıra uzun vade süreleri de sağlayan Türkiye İş Bankası, 50 bin TL ve altındaki kredi tutarları için 36 ay; 50 bin TL altındaki kredi tutarları için ise 24 ay taksitlendirme sağlıyor. Bu kapsamda Türkiye İş Bankası’ndan bu şartlar altında ve en uzun vadede çekilecek olan anında kredinin 15 bin TL tutarında olması koşulunda aylık taksit ödemeleri yalnızca 615,28 TL oluyor. Bu kapsamda Türkiye İş Bankası’ndan avantajlı bir şekilde kredi almak isteyen vatandaşların yapması gereken tek şey ise; NAKİT, TC KİMLİK NO, KREDİ TUTARI, DOĞUM TARİHİ bilgilerini aralarında birer boşluk bırakarak, 4402 kısa mesaj numarasına SMS atması oluyor.

Akbank ve Aktifbank SMS Kredileri Avantajlı Oluyor

Sektöre gerdiği yenilikler nedeniyle özel bankaların öncü kuruluşları arasındaki yerini alan Akbank da “Anında Kredi” veren bankalar arasında yer alıyor. Bu kapsamda sunduğu kredi faiz oranlarını yüzde 1,92’ye kadar geriletmiş olan Akbank, taksitlendirmelerde ise, tutara göre değişmekle birlikte maksimum 36 ay vade seçeneği sunuyor. Bu şartlar altında Akbank’tan kullanılacak 15.000 TL tutarındaki anında kredinin ayılık taksit tutarları ise sadece 621,10 TL oluyor. Öte yandan Akbank’ın bu kredisine şubeye gitmeden başvuru yapabilmek için Kredi yazıp bir boşluk bırakıp T.C. kimlik numarasını yazıp 4425 numaralı kısa mesaj sistemine SMS atmak yeterli oluyor.

Sektöre yeni dahil olmuş olan ve PTT ile imzaladığı protokol kapsamında oldukça uygun koşullarda bankacılık hizmeti vermeye başlayan Aktifbank da SMS kredileri dönemini başlatmış bulunuyor. SMS kredilerini yüzde 2,99 oranında faiz oranı ile sunan Aktifbank, bu kredilerde taksitlendirmeyi ise azami 36 ay olarak ayarlayabiliyor. Bu şartlar altında Aktifbank’dan çekilecek olan 15.000 TL anında kredinin aylık geri ödemeleriyse 748,64TL olarak hesaplanıyor. Öte yandan bu krediye başvuru yapmak için KREDİ yazıp bir boşluk bıraktıktan sonra T.C. kimlik numarasını yazıp, 3050 numarasına mesaj atmak yeterli oluyor.

İlgili Makaleler