Gündem

Temiz enerji madenciliğinde yeni bir dönem! Doğalgaz, kömür tarih olacak!

Dünya genelinde küresel ısınmanda yaşanan artışı ve sera gazlarının ciddi emisyonu durumu, bilim dünyasında gerçekleşen yeni bir gelişme ile son bulacak gibi görünüyor. Temiz enerji madenciliğinde yeni bir dönem kapıları aralanırken, Petrol, doğalgaz, kömür tarih olacak!

Bilim insanları tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, ortaya çıkan yeni bir yapay zeka modeli dahilinde, bilim insanlarının keşfetmediği gizli serbest hidrojen rezervlerini tespit edebilme yeteneği gündeme bomba gibi düştü. Yeni yapay zeka modeli, geleneksel yöntemlerle keşfedilemeyen “temiz enerji” kaynaklarını bulunmasını sağlıyor.

Yeni yapay zeka modeli tüm dikkatleri çekti!

Ohio Eyalet Üniversitesindeki araştırmacılar tarafından geliştirilen, yeni yapay zeka modeli geleneksel yöntemlerle keşfedilmeyen temiz enerji kaynaklarını gün yüzüne çıkarmak için kullanıldığı bilgisi verilirken, bu projedeki en önemli etken ise bulguların sadece harita analiziyle yapılması bu da maliyet ve emek tasarrufu sağlanması demek. Bu yöntem sayesinde temiz enerji madenciliğinde yeni bir dönem kapıları aralanacak.

Temiz enerji, çevre ve enerji sektörü için de umut vadetiyor.

Bilim insanları tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, ortaya çıkan yeni bir yapay zeka modeli dahilinde, bilim insanlarının keşfetmediği gizli serbest hidrojen rezervlerini tespit edebilme yeteneği gündeme bomba gibi düşerken, bu gizli rezervler genellikle düşük rakama sahip arazilerde ve genel olarak tarım için kullanılan alanlarda bulunduğu bilgisi verildi. Tam olarak bu nedenlerden dolayı da bu rezervlerin tespiti geçmişte zorlu bir süreç olarak ortaya çıksa da araştırmacı ekip geliştirdikleri özel yapay zeka çözümü sayesinde bu tür zorlukların üstesinden gelmeyi başararak, temiz enerji madenciliğinde önemli bir gelişme olarak kaydedildi.

Yapay zeka destekli temiz enerji madenciliği sadece bilim dünyası adına değil, enerji sektörü ve çevre için de umut vadeden bir adım olarak dikkatleri çekmekte. Söz konusu teknolojik gelişmeler insanlığın ve enerji ihtiyaçlarını karşılamak için çevresel etkileri en aza indirirken temiz enerji kaynaklarının daha etkili bir şekilde kullanılmasına olanak tanıması ise ayrı bir önem arz ediyor

İlgili Makaleler