Gündem

Temmuz Zammıyla İlgili Beklenen Açıklama Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den Geldi! Emekli Ve Memur Maaşları Öyle Bir Artacak Ki…

Türkiye’de çalışan milyonlarca memur ile emeklilerin dört gözle beklediği temmuz zammı için yaşanan sıcak gelişmeler, zammın gidişatını ortaya koymaya başladı. Açıklanan nisan ayı enflasyonun ardından gelen Merkez Bankası Mayıs Ayı Piyasa Katılımcıları Anketi tabloyu daha da netleştirdi.

Bir süredir merak ile beklenilen temmuz zammı ile ilgili tarih gitgide yaklaşırken; nisan ayı enflasyonun ardından gelen Merkez Bankası Mayıs Ayı Piyasa Katılımcıları Anketi alınacak zammın ortaya çıkmasını sağladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in açıklamalarında da konuyla ilgili önemli açıklamalar vardı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Temmuz Zammına İlişkin Konuştu

Geçtiğimiz gün merak ile beklenen temmuz zammına ilişkin düzenlemenin yolda olduğunu açıklayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Veda Bilgin, konuyla ilgili açıklamalarında; Özellikle enflasyon sürecinin tahribatlarına karşı önümüzdeki Temmuz ayında yeniden işçilerimizi kamu çalışanlarımızı, memurları ve emeklilerimizi koruyacak düzenlemenin haberini vermek istiyorum. Hükümetimiz, çalışanlarımızı, emeklilerimizi enflasyonun tahribatından koruyacak çalışmalar yürütüyor. Gerçekleştireceğimiz düzenlemelerle dar gelirlilerin alım gücünü iyileştireceğiz. Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte çalışmaya ilişkin nasıl bir yol haritası izleneceğini belirleyeceğiz” diyerek, ara zamda kritik tarihin haziran ayı olduğuna işaret etti.

Emekli ve Memur Temmuz Ayı Zam Oranı Belli Oldu Mu?

Mayıs ayının başında nisan ayı rakamlarını açıklayan Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ilk dört aylık enflasyon rakamını da gözler önüne serdi. TÜİK’in açıkladığı rakamlara göre yılın ilk çeyreğinden enflasyon oranı yüzde 31,71 oranına ulaştı. Bu rakam ile birlikte SSK yani 4A ve Bağ-Kur yani 4B emeklilerinin alacağı zam oranı şimdiden yüzde 31,71 oranında kesinleşti. Önümüzdeki aylarda açıklanacak olan enflasyon oranları bu oranının üzerine eklenerek zam verilecekken, açıklanan Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları Anketi, rakamların öngörülebilirliğini artırdı. Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları Anketi’nin mayıs ayı rakamlarına göre; enflasyonun mayıs ayında yüzde 3,97 oranında, haziran ayında ise yüzde 2,97 oranında gerçekleşmesi beklentisi ortaya çıktı. Bu beklentiler karşılanırsa SSK ve Bağ-Kur emeklisinin alacağı zammın yüzde 38’i bulacağı hesaplandı. Memur ve memur emeklileri için de rakamlar belli olmaya başladı. Yüzde 7 toplu sözleşme zammı cepte olan memur ve memur emeklileri için yılın ilk çeyreğinden yüzde 24,71 oranında zam farkı ortaya çıktı. Bu rakamlara göre zam alacak olan memur ve memur emeklileri, toplu sözleşme üzerine eklenen enflasyon farkı doğrultusunda temmuz zammını alacak.

İlgili Makaleler