Genel

The Economist dergisi yılın ülkesini seçti!

Dünyaca ünlü The Economist dergisi 2023 yılının ülkesini seçti. Enflasyonla mücadelesinde başarılı olan o ülke yılın ülkesi seçilmeye hak kazandı.

The Economist dergisi, Yunanistan’dan “acı veren ekonomik reformları uygulamak ve yeniden seçilmek mümkün” diye bahsederek, 2023 yılının ülkesini Yunanistan olarak seçtiğini duyurdu.

İngiliz The Economist dergisi tarafından enflasyonla mücadelesinde başarılı olduğu için Yunanistan yılın ülkesi seçildi.

Yılın ülkesi Yunanistan!

İngiliz The Economist Dergisi, “Bizim kazananımız Yunanistan. On yıl önce borç kriziyle felç olmuş ve Wall Street’te alay konusu olmuştu. Gelirler düşmüş ve siyasette aşırı sağcı ve solcu partiler yükselişe geçmişti. Ancak yıllar süren sancılı yeniden yapılandırma sürecinin ardından Yunanistan, 2023 yılında dünyanın en zengin ekonomileri listemizin zirvesine yerleşti” ifadelerini kullanarak yılın ülkesi olarak Yunanistan’ı seçti.

Bununla beraber The Economist dergisi açıklamalarında, Yunanistan’ın, Temmuz ayında yeniden seçilen merkez sağ hükümetinin Amerikan ve Avrupa yanlısı bir dış politikaya sahip olduğunu ve Rusya’ya karşı temkinli olduğunu dile getirdi.

Polonya ve Brezilya’ya dikkat çekildi!

The Economist dergisi açıklamalarında yarıca iki ülkeye dikkat çekti. Bunlar Polonya ve Brezilya oldu.

Açıklamalarında Polonya ekonomisinin, Rusya-Ukrayna savaşına ve mülteci akınına rağmen ayakta kalmayı başardığını yazdı. Ülkedeki seçimi kazanan eski Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk liderliğindeki gruba iaret etti. The Economist, Polonya’nın 2024 yılında “yılın ülkesi” olma şansına sahip olduğunu yazdı.

İlgili Makaleler