Gündem

THY uçak seferleri ne zaman başlayacak! İşte iç ve dış hat seferlerinin başlama tarihleri…

Türk Hava Yolları (THY), Covid-19 nedeniyle durdurulan iç ve dış hat uçuşlarının ne zaman başlayacağını açıkladı. THY, İç hat seferlerinin 4 Haziran ve dış hat seferlerinin ise 10 Haziran'dan itibaren başlayacağını belirtti. Bununla beraber 8 kg olan kabin bagaj hakkı da uçak altı bagaj hakkına eklenerek, el çantası kabinde muhafaza edilebilecek.

Covid-19 salgını sebebiyle hemen hemen dünyanın her noktasında iç ve dış hatlarda uçuşlar iptal edilmişti. THY de uçuş seferlerinin iptal edilerek ileri bir tarihe ötelendiğini açıklamıştı. Yeni bir açıklamayla tarihlerin belli olduğu aktarıldı.

Türk Hava Yolları’na ait internet sayfasında yer alan açıklamada “Değerli misafirlerimiz, yeni koronavirüs (COVID-19) küresel salgını sebebiyle, resmi otoritelerce alınan kararlar ve sizlerin sağlığı için aldığımız önlemler doğrultusunda; iç hat uçuşlarımız 4 Haziran 2020, dış hat uçuşlarımız 10 Haziran 2020 tarihine kadar durdurulmuştur” sözleri ifade edilmiştir.

İÇ VE DIŞ HAT SEFERLERİNİN BAŞLANGIÇ TARİHİ AÇIKLANDI

THY Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkanı İlker Aycı Aycı ise önümüzdeki döneme ilişkin yaptığı bilgilendirmede şu sözleri diler getirdi:

“İç hat seferleri 4 Haziran’da dış hat seferleri ise 10 Haziran’da başlayacak. Yolcularımızın beraberinde getirdikleri kabin bagajları artık kabin içerisinde taşınmayacak. Uçak altına kabul edilecek. 8 kilogramlık kabin bagaj hakkı uçak altı bagaj hakkına eklenecek. El çantası ise kabinde taşınabilecek.”

İlgili Makaleler