Gündem

TikTok ve İnstagram’dan Flaş Haber! Google Duyurdu!

TikTok, kısa sürede tüm dünyada sevilen bir uygulama haline geldi. İnstagram ve YouTube başta olmak üzere büyük kitleleri olan uygulamalar, TikTok ’ta yer alan çeşitli özellikleri düzenleyerek kullanıcılarına sundu. Ancak Google, uzun süredir arama motoruna bu uygulamalar için bir bölüm eklemedi. İnternette arama yapan insanlar, istedikleri videoyu bulmak için direkt TikTok ve Instagram’a girmek zorunda kalıyordu. Google’dan konuya ilişkin önemli bir açıklama geldi.

İki Uygulama Reels’lerine Kategori

YouTube Shorts , İnstagram ve TikTok’a rakip olan Google, arama motorunda insanları kendi uygulamasına çekiyordu. TikTok‘taki bir video’ya Google’dan arama yaparak ulaşmak Shorts’dan daha zor oluyordu. Ancak bugün ortaya çıkan habere göre, yakın zamanda ‘Kısa videolar‘ bölümünün kullanıma açılacağı ifade edildi.

Google, TikTok ve Instagram Reels‘deki videoları sıralamak için üst kuruluşlarla iletişime geçti. Şirket, ByteDance ve Facebook ile anlaşırsa yapılan aramalarda ‘Kısa videolar’ isimli bir bölüm açılacak. Bu bağlamda Reels ve TikTok’taki içeriklere erişim bir hayli kolaylaşacak.

TikTok

İlgili Makaleler