Gündem

TOKİ 100 bin konut projesinde heyecanlı bekleyiş! Kura çekiliş tarihi açıklandı mı?

Cumhurbaşkanı tarafından duyurulan, TOKİ 100 bin konut projesinde heyecanlı bekleyiş sürüyor. Peki, Kura çekiliş tarihi açıklandı mı? Detaylar haberimizde...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tarafından duyurulan ve Aralık ayının sonunda başvuruları alınmaya başlanan TOKİ konutları çekilişi için bekleyiş sürüyor. Erdoğan’ın dar gelirli vatandaşların ev sahibi olabilmesi için 100.000 TOKİ konut projesini başlattıklarını duyurmuştu. Projeler için başvurular ise 2019 yılının Aralık ayının sonlarına doğru alınmaya başlamıştı. Ocak ayının ortalarında sona eren proje başvuruları İstanbul, Ankara, Trabzon, Bursa, Gaziantep, İzmir ve daha birçok ilde yoğun ilgi görmüştü. e-Devlet üzerinden işlemlerini gerçekleştiren ve belirtilen bankalardan başvuru paralarını yatıran vatandaşların kura için heyecanlı bekleyişi sürüyor.

Kaç kişi başvurmuştu

Sürekli olarak TOKİ kura çekim tarihini araştıran vatandaşlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından açıklama geldi. Bakanlık, 100 bin sosyal konut için 1 milyon 137 bin 982 başvuru yapıldığı belirtilirken kura çekimi tarihi de açıkladı.

Kura tarihi ne zaman?

Konutlar için kuranın Şubat ayında çekileceği açıkladı. Tam tarih ise önümüzdeki günlerde belli olacak.
100 bin konut projesine en çok başvuru İstanbul’dan geldi. İstanbul’dan 375 bin 953, İzmir’den 75 bin 288, Gaziantep’ten 69 bin 686, Bursa’dan 56 bin 142 ve Ankara’dan 18 bin 38 kişi başvuruda bulundu.

Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir