Gündem

TOKİ 2022 sosyal konut projesinde yeni gelişme! Tam 3 il için daha kura tarihleri belli oldu! Toplamda 7 bin 845 konut için hak sahipleri belirlenecek!

Döviz kurları, altın fiyatları, tedarik problemleri ve daha pek çok değişkenin etkisi ile birlikte geçtiğimiz senenin son çeyreğinde zamlanmaya başlayan konut fiyatları, yeni dönemde tarihi seviyelere ulaştı. Artan hammadde fiyatlarının ve diğer değişkenlerin etkilerinin yanı sıra bazı kötü niyetli kimselerin fahiş rakamlardan satış yapması, piyasanın da değerini arttırdı. Bu durum yeni dönemde tüketicilerin bütçeleri dahillerinde konut sahibi olma hayallerinin suya düşmesine sebep olurken hükümet yetkililerini de yeni projeler konusunda harekete geçirdi.

Geçtiğimiz yılın son çeyreğinden bu yana arka arkaya zamlanan ve halen de zamlanmaya devam eden satılık konu fiyatları, hükümet yetkililerini harekete geçirdi. İlk olarak sene başında duyurdukları düşük faizli, devlet destekli konut kredisi kampanyaları ile vatandaşları konut satın almaya teşvik eden hükümet yetkilileri, bu girişimlerinde planladıkları kadar başarılı olamadı. Kredi ürünlerine beklenenden daha az talep gelmesi, yeni projelerin hazırlıklarının başlamasına yol açtı.

Yaz aylarında hükümet yetkilileri tarafından yapılan açıklamalarda devletin büyük bir sosyal konut projesinin hazırlığı içerisinde olduğu belirtilirken beklenen haber eylül ayının ortasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verildi. 13 Eylül tarihinde yapmış olduğu açıklamada TOKİ’nin Cumhuriyet tarihinin en büyük ve en geniş kapsamlı sosyal konut projesini hayata geçirecek olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Eylül tarihinde başvuruların kabul edilmeye başlanacağına dikkat çekti.

Ekim ayının sonunda tamlanan başvuru sürecinin ardından illere göre kura programları düzenlenmeye başlandı. Hak sahiplerinin belirlenecek olduğu kuralar projeye başvuran vatandaşlar tarafından yakından takip edilirken bugün 3 ile ilişkin daha açıklama yapıldı.

3 İL İÇİN DAHA TOKİ KURA TARİHLERİ BELLİ OLDU!

TOKİ tarafından yapılan resmi açıklamada kura tarihleri belli olan iller şu şekilde sıralandı:

  • 23- 24 Kasım 2022 Elazığ
  • 24- 25 Kasım 2022: Adıyaman
  • 26- 27 Kasım: Diyarbakır

HANGİ İLE KAÇ TANE KONUT İNŞA EDİLECEK?

Kura tarihleri belli olan illere inşa edilecek olan konut sayıları şu şekilde sıralandı:

  • Elazığ: 1.681 konut
  • Adıyaman: 2.650 konut
  • Diyarbakır: 3.514 konut

İlgili Makaleler