Gündem

TOKİ 25 Haziran ile 7 Temmuz Arasında Konut Satışı Yapacak! Sadece Listede Yer Alan 14 İlde Yaşayanlar Yararlanabilecek! Aylık 1.912 TL…

Hem alt hem de orta gelir grubuna yönelik konut satışları gerçekleştirmeye başlamış olan TOKİ, açıkladığı 14 ilde ev satışlarına bugün itibariyle başlıyor. TOKİ satışlarında aylık ödemeler ise 1.920 TL taksitler ile gerçekleştirilebiliyor.

Gerçekleştirilecek olan konut satışların 25 Haziran ile 7 Temmuz arasında yapacak olan TOKİ, alt gelir ve orta gelir grubuna ait olan konutların satışı için birbirinden farklı şartların yerine getirilmesini istiyor.

TOKİ Konut Satışları 25 Haziran ile 7 Temmuz Arasında Gerçekleşecek

Hem alt gelir grubuna hitap eden hem de orta gelir grubuna hitap eden iki ayrı konut türü satışa sunacak olan TOKİ, bir yandan devam ettirdiği arsa satışlarına ek olarak hazır konut satışlarını da 25 Haziran 2022 tarihi ile gerçekleştirmeye başlıyor. Satışları haziran ve temmuz ayı içerisinde tamamlayacak olan TOKİ, son satış tarihini ise 7 Temmuz olarak belirlemiş bulunuyor. Orta gelir ile alt gelir grubuna farklı ödeme planı sunan TOKİ, yaşanılan hanenin geliri 10 bin TL aşmayan ve başvuru yapan kişinin en az 25 yaşında olmasıyla birlikte alt gelir grubu satışlarından yararlandırabiliyor. Her haneden tek kişinin başvuru yapabileceği alt gelir grubuna yönelik konutlarda aynı zamanda ikametgah edilen bölgedeki TOKİ’ye başvurma hakkı tanınıyor. Orta gelir grubu için yaş ya da gelir şartı aramayan TOKİ, ikametgah şartının yerine getirilmesini istiyor.

TOKİ Satışları 14 İlde Başladı

TOKİ konut satışlarını hem kuralı hem de ihaleli bir şekilde gerçekleştirdiği için tarihler değişiklik gösterebiliyor. Haziran ve temmuz ayı boyunca ev satışlarına devam edecek olan TOKİ, şu an için 14 şehirde ev satışı gerçekleştirmeyi planlıyor. Haziran ve temmuz ayında; Ankara, Elazığ, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Denizli, Bolu, Kırıkkale, Karaman, Konya, Kütahya, Sakarya, Sivas ve Trabzon’da daire satışları gerçekleştirecek olan TOKİ, Ankara ve Trabzon’da yapılacak olan satışlarından şehit yakını ve gazileri de yararlandırmayı hedefliyor. Uygun fiyatlı sosyal konut satışları gerçekleştirdiği için vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği TOKİ konut satışlarında yüzde 10 peşinat ile ev almak mümkün oluyor. Aynı zamanda 180 ay vade de sunan TOKİ, bu iki ay satacağı konutlarda en uygun 1.920 TL taksitler oluşturabiliyor.

İlgili Makaleler