Gündem

TOKİ açık arttırma ile birlikte 24 ilde arsa satışı yapacak! Arsalar kademeden muaf olarak satılacak! 

Türkiye arsa yatırımı yapmak isteyen vatandaşlar için kaldırabilirsiniz arsa satışı başlatacak. 24 ilde gerçekleştirilecek olan arsa satışında 231 arsa açık artırmayla satılacak.

Türkiye yatırım yapmak isteyen vatandaşlar adına yeni bir çalışma duyurdu. 24 ilde 231 arsa satılacak. %25 peşinat ve 48 ay vadeli arsalar için açık arttırma tarihi belli oldu. İşte konuyla ilgili tüm detaylar

TOKİ arsa satışı

Yeni duyurulan ilana göre TOKİ 24 il için arsa satışı yapacağını duyurdu. Arsa satışı açık artırma ile gerçekleştirilecek olup tarihi 28 Aralık 2023 olarak belirlendi. Toplamda 231 arsa satış ya çıkarılacak. Sanayi, turizm, konut ve ticaret Adana niteliğinde olan arsalar %25 peşinat ve 48 ay vade imkanı ile satışa sunulacak.

Belirlenen illerde toplamda 231 arsa satılacak

Türkiye’nin kalkınması ve gelişmesi adına birçok projeye imza atan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), son dönemde ülkenin farklı illerinde arsa tahsisi yapmaya başladı. Bu kapsamda Türkiye’nin 24 ilinde 24 ay vadeyle arsa satışı yapılacak.

TOKİ’nin yapacak oldular satışı ile ilgili detaylar açıklanmaya devam ediyor. TOKİ’nin açık artırma yapacağı 24 il paylaşıldı. Arsaların satılacağını iller şu şekilde: Yalova, Uşak, Şanlıurfa, Van, Tekirdağ, Konya, Muş, Kırıkkale, Mersin, Kocaeli, İstanbul, Kayseri, Karabük, Elazığ’da, İzmir, Hatay, Adana, Diyarbakır, Balıkesir, Ağrı, Çorum, Aydın, Ankara ve Çorum.

TOKİ arsa tahsisi

TOKİ’nin arsa tahsisleri, özellikle de kentsel dönüşüm alanlarında gerçekleştirilip bu sayede şehirlerin daha modern ve yaşanabilir hale gelmesi amaçlıyor. 24 ilde gerçekleştirilecek arsa tahsisleri, bu illerin kentsel dönüşüm projelerine büyük bir ivme kazandırıp mevcut yapı stokunun yenilenmesine katkı sağlayacak. Aynı zamanda TOKİ’nin bu adımı, konut ihtiyacının karşılanması ve vatandaşların daha sağlıklı ve güvenli konutlarda yaşamaları için önemli bir fırsat sunuyor.

24 ay vadeyle verilecek olan arsalar, özellikle dar gelirli vatandaşların konut sahibi olmalarına olanak tanıyacak. Bu sayede, Türkiye’nin farklı illerindeki konut ihtiyacı karşılanacak ve vatandaşlar daha güvenli konutlarda yaşama imkanına kavuşacak.

İlgili Makaleler