Ekonomi

TOKİ Başkanı Ömer Bulut’tan canlı yayında proje açıklaması! Gençler ikisine de başvursun, tercih yapsın! Arsa için taksit tutarları değişecek mi?

Döviz kurlarının ve altın piyasasının bir yükselip bir gerilemesi, geçtiğimiz senenin sonunda her sektörden yüksek oranlı zam haberlerinin duyurulmasına sebep oldu. Eylül ayında yükseliş trendine giren ve aralık ayının ortasında tarihi seviyelere ulaşan ekonomi piyasaları karşısında artan hammadde fiyatları, satışa sunulan sıfır ve ikinci el gayrimenkullerde 2- 3 kat farkın gözlenmesine yol açtı.

2021 yılı aralık ayı ortasında açıklanan yeni ekonomik model kapsamında bir gecede sert düşüşe geçen para piyasaları ve altın piyasası, gayrimenkul fiyatlarına yapılan zam oranlarının bir nebze de olsa geri alınacağı konusunda vatandaşları ümitlendirirken beklenen olmadı. 2022 yılına girildiği an itibari ile yukarı yönlü hareketlerine geri dönen döviz kurları ile altın fiyatlarının yanı sıra sektörü direkt olarak etkisi altına alan diğer faktörlerin de gelişmesi, gayrimenkul fiyatlarına yeni zamların yapılmasına sebep oldu.

Yeni dönemde artış gösteren gayrimenkul fiyatları karşısında mağdur olan vatandaşlar için harekete geçen hükümet yetkilileri sene başında düşük faizli, devlet destekli yeni kredi paketleri açıklamış olsalar da artan nakit ihtiyaçlar, kredi taleplerinin beklenenden düşük seviyede kalmasına sebep oldu. Bu durum karşısında TOKİ eli ile yeni bir proje geliştirme kararı alan yetkililer, geçtiğimiz ay söz konusu projenin detaylarını açıkladı.

13 Eylül tarihinde Beştepe’de düzenlenen basın açıklaması kapsamında TOKİ 2022 projesinin detaylarını duyuran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni proje kapsamında konut, işyeri ve arsa satışı yapılacağını bildirdi. Bugün başvuru süreci halen devam eden projeye ilişkin önemli açıklamalarda bulunan bir diğer isim olan TOKİ Başkanı Ömer Bulut, vatandaşların kafalarını karıştıran konulara açıklık getirdi.

ARSA TAKSİTLERİ SABİT!

Geçtiğimiz günlerde bir TV programına konuk olan TOKİ Başkanı Ömer Bulut, arsa satışları sonrasında parsellere inşa edilecek konutlar için vatandaşlara destek verileceğini belirtti. Arsa taksitlerinin belirli periyotlarda değişmeyeceğini ifade eden Bulut, vade boyunca taksit tutarlarının aynı kalacağını bildirdi.

7,5 MİLYON BAŞVURU!

Şimdiye kadar TOKİ’nin yeni projesine 7,5 milyon kişinin başvuru yaptığını belirten Bulut, gençlere arsa tahsis edilme ihtimalinin yüksek olduğunu ve bu kapsamda da ilgili yaş aralığında olan vatandaşların hem konut hem de arsa projesine başvuru yapmalarının avantajlı olduğunu ifade etti. Bulut, gençlerin kuradan sonra hangi projeyi tercih edeceklerine karar verebileceklerini bildirdi.

İlgili Makaleler