Ekonomi

TOKİ Düğmeye Bastı, Herkes Ev Sahibi Olacak! Ağustos Ayında 100 Bin Konut Projesi!

Türkiye’de dar ve orta gelirli ailelerin ev sahibi olması için konut projeleri yapan TOKİ, yeni projelerini hayata geçirmeye hazırlanıyor. Sosyal konut projeleri kapsamında 2019 yılından bu yana on binlerce konut inşasını gerçekleştiren ve binlerce ailenin ev sahibi olmasına olanak tanıyan TOKİ, bu kapsamda Ağustos ayı için de düğmeye bastı. Ağustos ayı için 100 bin konut müjdesini paylaşan TOKİ Başkanı Ömer Bulut, “Türkiye’de konut sahibi olmayan kimse kalmayacak” dedi. TOKİ tarafından harekete geçirilen Ağustos ayı 100 bin konut projesinde detaylar…

TOKİ Düğmeye Bastı!

Türkiye’de vatandaşların kolay kredi ve uygun geri ödeme koşullarıyla ev sahibi olmalarına olanak tanıyan TOKİ, başlattığı yeni projeler ile ailelerin alım gücünü artırmayı hedefliyor. Konuya ilişkin olarak geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunan TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Ağustos ayı için 100 bin sosyal konut projesinin başlatılacağını dile getirdi. Kentsel dönüşüm adımlarına ilişkin olarak da bilgiler paylaşan Bulut, herkesi ev sahibi yapacak müjdeyi duyurdu.

Ömer Bulut’un Açıklamaları

Ömer bulut yaptığı açıklamada birçok ailenin sosyal konut projesi ile evine kavuşacağını söyledi ve “20 yıldır sosyal konut üretiminde hayata geçirdiğimiz kampanyaların yanı sıra bu Ağustos ayında da yeni bir sosyal konut projesine adım atmaya hazırlanıyoruz. Bu noktada şimdilik konut sayısını 100 bin olarak hesapladık. İller ve mahalleler genelinde talepleri ve gereklilikleri toplayarak projelerin yerlerini seçtik. İnşallah Ağustos ayı içerisinde yaklaşık 100 bin adet konutu ailelerimizle buluşturmuş olacağız” dedi.

70 Bin Kişiye İstihdam Sağlandı

Bulut 100 bin konut projesiyle ilgili açıklamalarında ayrıca “Son 3 yılda nitelikle yatay mimariye tam 213 bin konut kazandırmayı başardık” dedi. Şu anda yürütülen projeler kapsamında 775 şantiyede toplam 114 bin konut üzerinde çalışmaların devam ettiğini duyuran Bulut, ayrıca sadece şantiyelerde 70 bin kişinin de istihdam edilmesini sağladıklarını dile getirdi.

İlgili Makaleler