Ekonomi

TOKİ İhale Tarihleri Belli Oldu; 27 İlde Gerçekleşecek! Sadece Yüzde 25 Peşinat İstenecek, Gerisi Taksitle Ödenecek…

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından gerçekleştirilecek olan açık artırmaya ilişkin detaylar belli oldu. 27 ilde birden gerçekleşecek olan TOKİ konutları arsa ihaleleri için geri sayım başlarken; 10 bin konutluk bir yatırımın gerçekleşeceği de açıklandı. İlleri tek tek duyuran Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, ihale tarihlerini de açıkladı.

Bir süredir ev satışlarını pandemi nedeniyle askıya alan TOKİ, geçtiğimiz yıl itibariye kura çekimi ve açık artırma yöntemiyle gerçekleştirdiği ev satışlarına yeniden başladı. Bunun yanı sıra yapacağı evlerin arsalarını da ihaleye açan TOKİ, yatırım yapmak isteyen vatandaşlara da uygum bir fırsat sunar hale geldi. O ihalelerden birini gerçekleştirecek olan ve tam 10 bin konutluk yatırım fırsatı ortaya çıkaran TOKİ, ihaleye çıkacağı illeri belirledi.

İster Yüzde 25, İster Yüzde 40, İster Peşin Alım Fırsatı

Hem konut üreticisine hem de ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara çeşitli fırsatlar sunan TOKİ, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, konut projelerine başlayacağı illerdeki arsaları satışa çıkaracak. Konut, ticaret, sanayi, sanayi tesisi ve akaryakıt istasyon alanları özelliğine sahip olan bu arsalar, üç farklı ödeme yöntemi ile alıcılarına sunulacak. İhaleye katılan kişiler arsaları ister yüzde 25, ister yüzde 20, isterseler de peşin ödeme gerçekleştirerek satın alabilecek. Ayrıca TOKİ arsa satışlarında ÜFE oranı altı aylık dönem için en fazla yüzde 12,5 oranında uygulanarak, kişiye çıkarılan maliyet minimumda tutulacak.

27 İlde Yapılacak

İçlerinde İstanbul, Ankara ve İzmir gibi illerin de bulunduğu 27 ilde konut projesi gerçekleştirecek olan TOKİ; Kentsel Dönüşüm ve Konut Projelerine kaynak sağlamak amacıyla düzenleyeceği açık artırmayı 29 Haziran ve 30 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirecek. İstanbul, Balıkesir, Kocaeli, Antalya, Aydın, Denizli, Muğla, İzmir, Uşak’taki arsaları 29 Haziran’da ihaleye çıkaracak olan TOKİ; Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa, Ankara, Adana, Konya, Kayseri, Sivas, Çorum, Aksaray, Elazığ, Afyonkarahisar, Amasya, Kastamonu, Kırıkkale, Samsun, Kars, Hakkari illerindeki muhtelif arsaları ise, satış için 30 Haziran 2022 tarihinde yatırımcılar ile buluşturacak. Bu kapsamda Ankara’da gerçekleşecek olan açık artırma Bilkent Otel ve Konferans Merkezi’nde yapılacakken; İstanbul’da gerçekleşecek olan açık artırma TOKİ İstanbul Hizmet Binası Konferans Salonu’nda ihaleye katılan vatandaşlar ile yapılacak.

İlgili Makaleler