Gündem

TOKİ Konutları Satışa Çıktı; 39 İlde Birden Satılacak 120 Ay Vade Uygulanacak! 78 Bin TL’ye Bile Ev Var!

Özellikle dar gelirli vatandaşı ev sahibi yapmak üzere kurulmuş olan Toplu Konut ve Kamu Ortaklığı İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Türkiye’nin her yerinde yeni konutları yapmayı sürdürüyor. Bir yandan konut yapımına devam eden TOKİ, bir yandan ise, biten konutlarını kura ve açık artırma usulü ile satışa çıkarılıyor. Yeni bir satış haberi daha veren TOKİ konutlarına ilişkin ilk açıklama ise Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan gelmiş bulunuyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde hizmet veren TOKİ, bu ay 39 ilde 105 konutun yanı sıra 18 ilde 189 iş yerini satışa sunuyor. Açık artırma ile satışa sunulacak olan konutların taban fiyatları 78 bin TL’den başlıyor. Hem 2 artı 1 hem de 3 artı 1 evlerin yer aldığı listede uygun fiyatlı konut almak isteyen vatandaşların acele etmesi gerekiyor.

TOKİ, Bu Ay Da Satışlara Başladı

Hem kura hem de ihale usulü satış gerçekleştiren TOKİ, bu ay ihale usulü ile gerçekleştireceği satışların yapılacağı şehirlerin listesini açıkladı. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerin de yer aldığı 39 kentte 105 TOKİ konutu birden satışa çıktı. TOKİ konutların satılacağı iller arasında ise; Afyonkarahisar, Adana, Ankara, Balıkesir, Batman, Bilecik, Bitlis, Bolu, Bursa, Denizli, Çanakkale, Çorum, Diyarbakır, Edirne, Eskişehir, Kahramanmaraş, Karabük, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Kocaeli, Kütahya, Isparta, İstanbul, İzmir, Mersin, Niğde, Osmaniye, Samsun, Sakarya, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Uşak, Van ve Yozgat illeri yer aldı. Öte yandan 78 bin TL’den başlayarak, 882 bin TL’ye kadar taban satış fiyatına sahip olan konut ve iş yerlerinin sağlayacağı vade süresi de belli oldu.

TOKİ, 120 Ay Vadeyi Korudu

Bu ay gerçekleştireceği 39 şehirdeki konutların satışının yanı sıra 18 şehirde de iş yeri satışı gerçekleştirecek olan TOKİ; Ağrı, Bolu, Burdur, Çorum, Düzce, Gaziantep, Giresun, Isparta, İzmir, Kahramanmaraş, Kars, Konya, Mersin, Muş, Tokat, Trabzon, Yozgat ve Zonguldak illerinde iş yerlerinin satışa çıkacağını duyurdu. Konut satışlarında yüzde 50 peşinat, iş yerleri satışlarında ise yüzde 25 peşinat sistemi ile satışlarını gerçekleştiren TOKİ, geri ödemelerde sunduğu 120 ay vadeyi bu ay da korudu.

İlgili Makaleler