Gündem

TOKİ’den Gaziantep Hamlesi; Çok Ses Getirecek! 50 Bin Yeni Konut İçin Düğmeye Basıldı; Fiyatlar Çok Ucuz! İhale Tarihi…

Çalışmalarına hızla devam eden Çevre, Şehircilik ve İkim Değişikliği Bakanlığına bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Gaziantep’te vatandaşlara sunulacak olan Kuzeyşehir Projesi’ne dair önemli açıklamalarda bulundu.

Son 20 yılda Gaziantep’te 26 bin 512 konut yapan TOKİ, yeni konutların yanı sıra yapılacak olan Millet Bahçesi ve stadyum için de açıklamalarda bulundu. İhale tarihlerini açıklayan TOKİ, her bir projesi için ayrı ihale tarihi belirledi.

Gaziantep’te TOKİ, Kuzeyşehir Projesi’ni Hayata Geçiriyor

Özelikle gerçekleştirdiği sosyal konutlar projesi ile dar ve orta gelir grubuna sahip olan vatandaşların ev alımını kolaylaştıran TOKİ, bu kez Gaziantep’te hayata geçirilecek olan Kuzeyşehir Projesi için düğmeye bastı. Türkiye’nin en büyük konut projelerinden biri olacak Kuzeyşehir Projesi’nin ilk etabını tamamlayan TOKİ, anahtar teslimini de gerçekleştirdi. Tamamının 2023 yılında hayata geçirilmesi beklenen Kuzeyşehir Projesi’nde 50 bin konutun vatandaşlara sunulmasının hedeflendiği öğrenildi. Toplamda 250 bin kişiye barınma imkanı yaratacak olan Kuzeyşehir Projesi’nde aynı zamanda diğer etaplar için de ihale tarihi belli oldu. Şehitkamil ilçesinde 4 etap halinde yapılacak olan proje kapsamında 2 bin 429 konut ihalesi için tarih veren TOKİ; 541 konutun ihalesinin 25 Temmuz 2022 tarihinde; 587 konutun ihalesinin 26 Temmuz’da, 675 konutun ihalesinin 27 Temmuz’da, 626 konutun ihalesinin ise 28 Temmuz’da kamuoyuna çıkacağını açıkladı.

Gaziantep’te TOKİ Yatırımları Artıyor

Gaziantep’teki projelerini sosyal konutlar ile sınırlamayan TOKİ, aynı zamanda millet bahçesi için de ihale tarihini belirledi. Merkezi bir noktada vatandaşa çarşılar, gezinti yolları ve çim alanları ile hizmet verecek olan bir sosyal yaşam alanı olarak planlanan Gaziantep Millet Bahçesi için ihale tarihini açıklayan TOKİ, ihalenin 9 Ağustos 2022 tarihinde gerçekleşeceğini duyurdu. Aynı zamanda Gaziantep’e yapılacak olan diğer yatırımlar için de çeşitli açıklamalarda bulunan TOKİ’nin UEFA standartlarında 33 bin seyirci kapasiteli, bin 117 araçlık otoparkı ve locaları bulunan stadyumu da önümüzdeki günlerde faaliyete geçireceği öğrenildi. Öte yandan TOKİ, şu ana dek Gaziantep’te 25 okul, 1 hastane, 3 sağlık ocağı, 19 cami, 19 ticaret merkezi, 3 kamu hizmet binası ve 2 spor salonu hizmete soktu.

İlgili Makaleler