Gündem

TOKİ’nin Ev Fiyatları Herkesi Ev Sahibi Yapmak İçin Belirlendi! Sadece 130 Bin TL’ye Ev Almak Mümkün Hale Geldi! Üstelik Ankara’dan…

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı olarak hizmetlerini sürdürmeye devam eden Toplu Konut ve Kamu Ortaklığı İdaresi Başkanlığı (TOKİ), avantajlı fiyatlar ile sağladığı ev satışlarını 2022 yılında da sürdürüyor. Hem hazır hem de henüz yapılan evlerin satışını gerçekleştiren TOKİ, oldukça cazip peşinat ve cüzi taksitler ile vatandaşları istedikleri büyüklükte ev sahibi yapıyor.

Modern mimari ile dizayn ettiği evlerinin satışlarına 2022 yılı için de başlamış olan TOKİ, uygun fiyatlı evlerinin satışı için ilanlarını yayınlamış bulunuyor. Şu an için Ankara ilinin Mamak ilçesinde satışlarını sürdüren TOKİ, 130 bin TL’den satışa çıkartacağı evler ile ilgili başvuru ve diğer detayları da kamuoyu ile paylaşmayı ihmal etmiyor.

TOKİ, 130 Bin TL’ye Ev Satışı Gerçekleştiriyor

Özellikle alt gelir grubuna mensup olan kişilerin ev sahibi olabilme hayalini gerçekleştirmek adına sosyal konutlar yapan TOKİ, her yıl binlerce evini satışa çıkarıyor. Türkiye’nin 81 ilinde sosyal konut yapımına devam eden TOKİ, belirli aralıklar satışa çıkardığı evlerinde bu kez Ankara’nın Mamak ilçesinde yer alan evleri ile alıcıların karşısına çıkıyor. Ankara ilinin Mamak ilçesinin Kusunlar Mahallesi’nde yer alan TOKİ konutlarının 3. katında bulunan bir daire satışı gerçekleştireceğini açıklamış olan TOKİ, bu dairenin fiyatını da oldukça ulaşılabilir olarak belirlemiş bulunuyor. TOKİ’nin bu kapsamda satışa sunduğu 1 artı 1 daire için belirlediği fiyat ise, yalnızca 130 bin TL oluyor.

TOKİ, Satışlarını Kendi Sistemi Üzerinden Gerçekleştiriyor

Satışlarını ihaleli bir şekilde gerçekleştiren TOKİ, satış duyurularını ise toki.gov.tr uzantılı resmi internet adresinden gerçekleştiriyor. Bu internet adresi içerisinde yer alan “satış duyurusu” kısmında her ay satışa çıkartılacak olan dairelerin ilanlarını yayınlayan TOKİ, bu ilanlarını da sık sık güncelliyor. Bu kapsamda ilanları buradan gören vatandaşlar, TOKİ’nin ev satışlarına ihaleli bir biçimde gerçekleştiriyor. İhalelerini yüz yüze gerçekleştiren kurumlardan biri olan TOKİ, ihale tarihi ve saatini de aynı duyuru içerisinden ihaleden günler öncesinden vatandaşlara duyuruyor. TOKİ’nin ev satışları için belirlediği tutar ise, ihale başlangıç bedeli olarak belirlenmiş bulunuyor.

İlgili Makaleler