Gündem

Toplu cenaze namazı kılınan köyde Covid-19 vaka sayısı artınca karantina uzatıldı!

Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde bir vatandaşın vefatı ardından toplu cenaze namazı kılındı. Namaz sonrası sağlık taraması yapılmasıyla 60 kişinin testinin pozitif çıktığı öğrenilmiş ve bunun üzerine karantina uygulamasına geçilmişti. 430 nüfusun bulunduğu köyde vaka sayısında artış yaşanınca, karantina 14 gün daha uzatıldı.

Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı Taşkınpaşa köyünde toplu halde kılınan cenaze namazı nedeniyle 60 vatandaşa corona virüsü bulaştığı öğrenilmişti. Bu nedenle 21 Nisan tarihinde karantinaya alınan köyde vaka artışı ve 2 ölüm gerçekleşti. Durum üzerine İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan karantina kararı 14 gün daha uzatıldı.

19 Mayıs tarihine kadar karantina uygulanacak

Konuya ilişkin olarak Ürgüp Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, Taşkınpaşa köyünde uygulanan izolasyonun yeni vakaların tespit edilmesi ve bulaşma riskinin olması nedeniyle 19 Mayıs saat 00.00’a kadar 14 günlük izolasyonun uzatıldığı bildirildi.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler