Gündem

Toplu Cuma Namazı Ne Zaman Kılınacak? İşte Camiler İçin Normalleşme Tarihi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı Covid-19 salgını sürecinde normalleşme adımları kapsamında gevşetilen tedbirler kamuoyuna açıklandı. Bu doğrultuda, ara verilen toplu cuma namazının tekrar kılınmasına yönelik tarih belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde açıkladığı Covid-19 salgınında normalleşme adımlarından biri olan cuma namazlarına başlanacak tarih açıklandı. Toplu cuma namazları, 12 Haziran’da kılınmaya başlanması planlanıyor.

TOPLU CUMA NAMAZI İÇİN TARİH 12 HAZİRAN

4 kademede yapılması beklenen normalleşme takviminin ikinci kademesinde, sokağa çıkma kısıtlamalarının yavaş yavaş kaldırılması bekleniyor. Pazar günü, 65 yaş ve üstü vatandaşlar 4 saat boyunca dışarı çıkabilecek ve kafe ile restoranlar, belli kısıtlamalarla faaliyet gösterebilecek. 12 Haziran tarihinden itibaren de toplu cuma namazı, açık bir alanda kılınmaya başlanacak. Her şey istenildiği gibi giderse başlayacak olan cuma namazlarında sosyal mesafe korunacak ve maskesiz kimse kabul edilmeyecek.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler