EkonomiGündem

Torba Yasa İle Asgari Ücretli Çalışana 463 Lira İkramiye

2020 yılı asgari ücret zammı ile çalışanlara 463 lira ikramiye gündeme geldi. Buna göre çalıanlara 463 lira ikramiye nasıl verlecek. Detaylar neler? Haberimizin devamında okuyucularımızla paylaşıyoruz...

Asgari ücretli çalışan vatandaşlara 463 lira ikramiye müjdesi geldi. Peki bu ödemeler nasıl yapılacak.? Detaylar neler? Haberimizin devamında okuyucularımızla paylaşıyoruz…

ASGARİ ÜCRETLİYE İKRAMİYE

Bilindiği gibi “Asgari Ücretliden Vergi Alınmasın” tasarısı Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına gelmiş ve reddedilmişti. Bu konu hakkında birçok parti çekimser oy kullanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da Asgari Ücret zammından memnun olmamasından dolayı bir canlı yayında “Sürprizlerimiz ve iyileştirmelerimiz” olacak açıklaması sonrası gözler ikramiye ödemesine çevrildi.

Bu kapsamda asgari ücretli çalışanlardan 3 ayda 1 vergi kesilmesin yasası gündeme geldi. Yani asgari ücretli vatandaştan yılda 4 kere vergi alınmayacak. Bu bağlamda 3 ayda 1 ikramiye verilmiş olacak. Meclise gelen bu yasa onaylanacak gibi görünüyor.

Asgari Ücretliye 463 Lira İkramiye
Asgari Ücretli Çalışanlara İkramiye
Asgari Ücretli Çalışanlara İkramiye

Bir diğer fikirde çalışan tarafından Asgari Ücretliye üç ayda bir sigortaya ödenen paranın yarısı ödensin, yarısı işçiye verilsin. Böylece SSK’da Asgari Ücretliye bir jest yapmış olacağından bu fikirde fiyat 450 TL yakın çıkıyor. Bu sebeple hangisi olursa olsun, Asgari Ücretli 450 TL üç ayda bir de olsa ikramiye alsın.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir