Gündem

Trafik Sigortası Primlerinde Değişiklik Yapıldı! Milyonlarca Sürücüyü İlgilendiren Karar Resmî Gazete’de Yayımlandı!

Zorunlu trafik sigortası yönetmeliğinde değişiklik yapıldı. Yönetmelikte meydana gelen değişiklik Resmî Gazete’de yayımlandı. Trafik sigortasının azami primlerinde artış olacak ve 1 Haziran itibarı ile geçerli olacak.

Bütün motorlu araç sahiplerinin yaptırması devlet tarafından zorunlu tutulan Zorunlu Trafik Sigortası, meydana gelebilecek kazalarda diğer kişi veya araçlara verilebilecek zararlar için bir güvence veren bir sigortadır. Her motorlu aracın yaptırmasının zorunlu olması sebebiyle sayısı milyonları aşan kullanıcısı bulunmaktadır. Dolayısıyla bugünkü Resmî Gazete’de yayınlanan yönetmelik değişikliği milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor.

Azami Primler Yüzde 25 Arttı

Yönetmelikte yapılan değişikliğe göre, trafik sigortasının azami primlerinde 1 Haziran itibarı ile artış olacak. Azami primlerdeki artışın oranı mayıs ayına göre yüzde 25 fazla olacak. Ayrıca trafik sigortası primlerinde aracın yakıt ve emisyon değerine göre uygulanan indirim ve artırım yetkisi oranı yüzde 10 seviyesinden, yüzde 20 seviyesine çıkacak. Bunların haricinde, trafik sigortası priminde, hasar maliyetleri hesaba katılarak yüzde 50 azalabilecek ya da yüzde 50 artabilecek.

Asgari Teminatlarda yüzde 100 Artış

Yönetmelikte yapılan bir diğer düzenleme ise asgari sigorta teminatlarında yapıldı. Resmî Gazete’de yayımlanan yönetmelik düzenlemesine göre, zorunlu trafik sigortalarında asgari sigorta teminatları için artışın oranı yüzde 100 seviyesinde oldu.

Yönetmelikte yapılan değişikliğe göre, motorlu araçlar için asgari sigorta teminatları; Sağlık giderleri için kişi başı asgari sigorta teminatı 500 bin TL’den, 1 milyon TL’ye çıkarıldı. Kaza başına ödenecek ve motorlu aracın cinsine göre değişen asgari sigorta teminatları da yüzde 100 oranında artış gösterdi ve 2,5 milyon TL’den 5 milyon TL’ye yükseltildi. Maddi teminat miktarlarındaki artış ise araç başına 50 bin TL’den 100 bin TL’ye çıkarıldı.

İlgili Makaleler