Gündem

Trump’dan DSÖ’ye Covid-19 eleştirisi: Neden hatalı tavsiye verdiler?

ABD corona virüsünden en çok etkilenen ülkeler arasından geliyor. Daha önce Covid-19’u ciddiye almayan ve mevsimsel gribin daha fazla can aldığını dile getiren Trump yaşanan artışla beraber bu düşüncesinden vazgeçti. Trump sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda Dünya Sağlık Örgütünü (DSÖ), eleştirdi.

Çin’in Hubey eyaletinden dünyaya yayılan coronavirüsü ABD’de 12 bin 242 kişinin ölümüne neden oldu. Virüsün ilk ortaya çıktığı dönemlerde çok abartıldığını ifade eden ABD Başkanı Donald Trump, hızla yayılan Covid-19 nedeniyle bu düşüncesinden vazgeçti.

“Neyse ki tavsiyelerini kabul etmedim”

Yaşanan salgında Dünya Sağlık Örgütünü (DSÖ),Çin yanlısı olmakla suçlayan Trump resmi Twitter hesabından çarpıcı açıklamalarda bulundu. Covid-19 nedeniyle uçak seferlerini krizin başında durdurmak istediğini belirten Trump paylaşımında, “Neyse ki Çin’e sınırların açık tutulması tavsiyelerini kabul etmedim. Neden bize bu kadar hatalı bir tavsiye verdiler?” ifadelerini kullandı.

Trump DSÖ’nün fonunu ABD’den sağladığını vurguladığı paylaşımında ise, “DSÖ, bu defa gerçekten patladı. Fonunu büyük oranda ABD sağlıyor ama bu örgüt nedense hala Çin odaklı. Bu konuyla ilgileneceğiz.” yorumunu yaptı.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir