Ekonomi

TÜBİTAK yeşil dönüşüm hibe programını başlattı! Girişimcilere 450 bin TL verilecek

Yeni iş fikirleri ve projeleri olan ancak bunları hayata geçirirken maddi destek arayanlara müjdeli haber geldi. Türkiye’de girişimcileri her zaman destekleyen TÜBİTAK yeşil dönüşüm projesini başlattı. TÜBİTAK yönetimi, yeşil dönüşüm fikir içeren projeler için talep üzerine talep gelince girişimciler içim muhteşem bir hibe programı başlattı. Bu kapsamda TÜBİTAK girişimcilere 450 bin TL geri ödemesiz destek sunuyor. TÜBİTAK hibe programından kimler faydalanabilir?

450 Bin TL Hibe İçin Ön Başvurular Başladı

Teknopark İstanbul kuluçka merkezi Cube Incubation, girişimci adaylarına başvuru çağrısında bulundu. BİGG Cube Incubation programını hayata geçiren bu merkezde yeşil dönüşüm fikri olan girişimciler için önemli destek projeleri bulunuyor. TÜBİTAK destekli hibe programında girişimcilere tam 450 bin TL karşılıksız ödeme yapılacağı öğrenildi. Yeşil dönüşüm fikrine sahip girişimcilerin bu hibe programına başvuru yapabilmek için 29 Temmuz 2022 Cuma gününe kadar işlemleri tamamlaması gerekiyor.

Girişimci adayları yeşil büyüme ve yeşil dönüşüm odaklı yenilikçi iş fikirlerini hayata geçirirken 450 bin TL hibe desteğinden faydalanabilecek. Bu programa başvuruda bulunmak isteyen adaylar için Cube Incubation Programının başvuru şartlarına göre hareket edebilecek. Bu kapsamda tüm üniversitelerin ön lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora programlarına kayıtlı öğrenciler ve mezunlar bu programa başvuru yapabilecek.

TÜBİTAK 450 Bin TL Hibe Verecek

TÜBİTAK 1512 Girişimcilik Destek Programı’nın uygulayıcı kuruluşu olarak projeyi yürüten kurum olacak. Ayrıca projede iş ortağı olan kurumlar arasında İstanbul Ticaret Üniversitesi ve Yeditepe Üniversitesi de bulunuyor. Girişimciler 450 bin TL hibe programından yararlanabilmek için İklim Değişikliği, Çevre ve Biyoçeşitlilik, Temiz ve Döngüsel Ekonomi, Temiz, Erişilebilir ve Güvenli Enerji Arzı, Yeşil ve Sürdürülebilir Tarım ile Sürdürülebilir Akıllı Ulaşım konularında yeni iş fikirleri sunuyor.

İlgili Makaleler