Personel Alımı

TÜİK Bu Kez Kötü Haber Değil, Müjde Verdi! 21 Bin TL Maaş İle Personel Alımı Gerçekleştirilecek! Başvurular Başladı; Sadece…

Kamu kurum ve kuruluşlarının sunmuş olduğu avantajlar ve memuriyet hakkı ortaya çıkarması nedeniyle bu kurum ve kuruluşların personel alımlarına ilgi her geçen gün artıyor. 2022 yılının toplu personel alımlarının startını bekçilik ve sağlık çalışanları ile vermiş olan kamu kurum ve kuruluşları, sırasıyla alımlarını gerçekleştiriyor. Bu kez alım yapacağını duyuran ise, kötü enflasyon rakamları açıklamasıyla özdeşleşmiş olan Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) oluyor.

Kamu kurum kuruluşlarından biri olarak hizmet veren TÜİK, 2022 yılının ilk toplu personel alımı için düğmeye basıyor. 14 kişi birden alacak olan TÜİK; “1 Kıdemli Yazılım Geliştirme Uzmanı, 1 Kıdemli Devops Uzmanı, 1 Kıdemli Büyük Veri Uzmanı, 1 Kıdemli Siber Güvenlik Uzmanı, 1 Kıdemli Sistem Uzmanı, 1 Kıdemli Veri Bilimci, 1 Proje Yöneticisi, 1 Yazılım Geliştirme Uzmanı, 1 CBS Yazılım Geliştirme Uzmanı, 1 PostgreSQL Veri Tabanı Yöneticisi ve 1 Sistem Uzmanı” arayışı içerisine girmiş bulunuyor.

TÜİK Personel Alımı Şartları Neler?

Vasıflı personel arayışı içerisinde olan TÜİK’in kişilerin pozisyonuna göre değişmekle birlikte 21 bin TL’ye kadar maaş verdiği de iddia ediliyor. Bu kapsamda yayınladığı personel alımı ilanında aradığı personel şartlarına da yer vermiş olan TÜİK, temelde; T.C. vatandaşı olan, erkek adaylar için askerlik görevini tamamlamış ya da en az 1 yıl süreyle tecil ettirmiş olmak, kamu haklarından mahrum kılınmamak ve hiçbir nedenle geçmişte mahkumiyet yememiş olmak gibi şartları belirlemiş bulunuyor. Bunun yanı sıra pozisyona göre değişmekle birlikte üniversitelerin lisans düzeyindeki bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği fakültelerinden veya bölümlerinden mezun olmak şartı arayan TÜİK, yine ilana göre değişmekle birlikte, deneyim için ise en az 3 ila 5 yıl şartlarını koymuş bulunuyor.

İstatistik Kurumu Kamu Bilişim Personeli Alımı Müracaat Zamanı ve Müracaat Şekli

Başvuruların startını vermiş olan TÜİK, personel başvurularını kendi sitesi üzerinden alıyor. TÜİK’in resmi web sitesinde yer alan iş talep formunu eksiksiz şekilde doldurduktan sonara talep edilen belgeleri Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı Devlet Mahallesi Necati Bey Caddesi No:114 06420 Bakanlıklar Çankaya/ANKARA şahsen ya da posta yoluyla iletecek olan adayların başvurusunu değerlendirecek olan TÜİK, başvuruları ise 17 Mayıs 2022 tarihi ile 01 Haziran 2022 tarihi arasında alıyor.

İlgili Makaleler