EkonomiKamu Haberleri

Tüketicilere Hayal Kırıklığı ! Faiz Ödeyecekler

Borçlarını ertlemek isteyen borçlular bankalar ile görüştüklerinde hayal kırıklığına uğrayarak faiz ödeme şoku yaşadı. İşte detaylar...

Ticari ve bireysel kredilerin ötelenmesi kredi kullanıcısını sevindirirken ötelemeyi herhangi bir ek ödemesiz yapabileceklerini düşünen borçlular bankalar ile görüşme yaptı. Bu görüşmede hayal kırıklığına uğrayan borçlular taksit ertelemesi istediklerinde ek bir faiz yüküne katlanacaklardır.

TÜKETİCİLERİN FAİZ ŞİKAYETLERİ

Konu hakkında tüketiciler şikayetlerini dile getirdiler ve şu ifadeleri kullandılar:

“Eğer bir destek verilecekse müşterinin ek bir maliyet üstlenmeden kredi ödemesinin üç ay veya altı ay ertelenmesi şeklinde olmalıydı. Bankalara olan kredi göri ödemesinin Nisan Mayıs ve Haziran taksitleri masrafsız olarak ertelenseydi bir anlamı olurdu. Yeni bir faiz yükü demek olan üç aylık taksit ötelemesi aslında mini bir borç yapılandırmasıdır ve bunun bir bedeli var”

Tüketicilere Faiz Şoku
Tüketicilere Faiz Şoku

Yenişafak’tan Mine Açar’ın aktardıklarına göre Faizsiz ibaresinin geçtiği bir tek madde var o da esnaf ve sanatkarlara yönelik. Bu ibare ise Halkbank açıklamasında bulunuyor. Banka yaptığı yazılı açıklamada, “Esnaf ve sanatkarların bu dönemde yaşadıkları olumsuzluklara destek olmak amacıyla talep etmeleri halinde kullanmış oldukları kredilerin; Nisan, Mayıs ve Haziran 2020 aylarında vadeleri gelecek olan anapara ve faiz ödemeleri, ödeme vadelerinden itibaren 3 ay süreyle ve faizsiz olarak ertelenecek” ifadesine yer veriyor.

AÇIKLAMA YAPILDI

Tüketici Birliği Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Bülent Deniz bu konu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Deniz açıklamalarında yeni tip koronavirüs nedeniyle çeşitli tedbirler alan bankalara, “Hangi nitelikte olursa olsun tüm kredi ve kredi kartı ödemelerini faizsiz öteleyin” çağrısında bulundu.

Faiz ödenmesi konusunun dışında bankaların ertelemelerine ilişkin Mehmet Bülent Deniz açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Cumhurbaşkanı tarafından açıklanan ekonomik istikrar kalkanı paketi ve ekonomi yönetiminin bankalara ilişkin beklenti ve tavsiyelerine karşın borç ötelemesi yapacağını duyuran bankaların, öteleme işlemine faiz uygulamasının, tüketici açısından hiçbir yararı bulunmamaktadır.”

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir