Gündem

Tüm Çalışanları İlgilendiriyor ! Kritik Kurban Bayramı Açıklaması

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Yeşim Taşova Kurban Bayramı hakkında çok önemli açıklamalarda bulundu. Taşova açıklamalarında özellijle aktif iş ortamlarında bulunanların büyüklerini ziyarete gidip onları tehlikeye atmamalarını istedi.

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi ve Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yeşim Taşova Kurban Bayramı hakkında çok önemli açıklamalarda bulundu.

TEHLİKEYE ATMAYIN

Yeşim Taşova açıklamalarında her bayram büyüklerin elini öpme, ziyaret etme ve bununla birlikte kalabalık ortamlar oluşturma gibi ritüellerden bu yıl mutlaka kaçınılması gerektiğini ifade etti. Yeşim Taşova geçen Ramazan Bayramı’nda olduğu gibi bu bayramda da aile büyüklerine gidilmemesi tavsiyesinde bulunarak “Özellikle iş ortamı içinde aktif olarak bulunan kişilerin büyüklerini bu şekilde tehlikeye atmamaları gerekiyor” ifadelerini kullandı.

MESAFE KURALI UNUTULMAMALI

Prof. Dr. Taşova açıklamalarında bayram ziyaretlerine gidildiğinde de pandemi tedbirlerine tam anlamıyla uyulması gerektiğini söyleyerek “Olur da ziyarete gidilirse özellikle yaşlı ve risk grubundakiler için 1.5-2 metre mesafede bulunarak, el hijyenine dikkat etmek ve maske kuralına uymak gerekiyor. Toplu halde yenilen yemekler, ziyaretler olmasın. Ziyaret etmeyelim. Telefon var, görüntülü konuşma var, bu seneyi böyle geçirelim. Bunun başka yolu yok. Hele ki toplumda vakalar artarken böyle bir riske kimseyi atmamak gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

İlgili Makaleler