Gündem

Tüm siyasetçilerin ailelerinin, yakınlarının mal varlıkları ve banka hesap hareketleri incelensin teklifi!

CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Tüm siyasetçilerin siyasi nüfuz alanlarının, ailelerinin, yakınlarının mal varlıkları ve banka hesap hareketleri incelensin, denetim altında tutulmasını teklif ediyoruz dedi. Özkoç konu ile ilgili TBMM’nde şu açıklamalarda bulundu;

HESAP HAREKETLERİ İNCELENSİN

Eğer OECD kriterlerini yerine getireceksiniz, buradan söylüyorum OECD’nin Mali Eylem Görev Gücü’nün 12’nci kriteri “Siyasilerin, siyasi nüfuz sahibi kişilerin mal varlıklarına, hesap hareketlerine bakın.” diyor. Raporda Türkiye’nin uyumsuz, düzeltilmeli denilen kriteri de bu. Neden yasanın içinde yok, bunu millete nasıl açıklayacaksınız, soruyorum. Herkes denetlenecek, kara parayla, uyuşturucuyla ilgili herkes denetlenecek ama siyasetçi, devlet başkanları ve onların yakınları denetlenmeyecek. Neden yok? Madem bu yasaya uyacağız, bunun 12’nci maddesini neden çıkartarak getiriyorsunuz? Gelin, biz muhalefetle birlikte tüm siyasetçilerin siyasi nüfuz alanlarının, ailelerinin, yakınlarının mal varlıkları ve hesap hareketleri incelensin, denetim altında tutulsun. Biz bunu istiyoruz, talep ediyoruz, teklif ediyoruz; kabul edin, yasallaştıralım.

TÜRKİYE’NİN BUGÜN EN BÜYÜK PROBLEMİ YOLSUZLUKTUR

Türkiye’nin bugün en büyük problemi yolsuzluktur, yoksulluktur, israftır, kayırmadır. Esnaf paketi açıklandı, binlerce esnafa sadece 5 milyar lira destek verenler, 2021 yılı için beşli çeteye 31 milyar 181 milyon lira para ayıranlar, bir avuç faiz lobisine 179 milyar 542 milyon lira ayıranlar, asgari ücretliye açlık sınırının altında 2.792 lira öneriyorlar yani bir avuç insan için saltanat; milyonlarca işçi, esnaf, çiftçi kuru ekmeğe devam ettiriliyor. İktidarın böyle yasaları baskıyla, zorbalıkla, yalanla örtmeye çalıştığı gerçek bu. Ne düzeltmeyi ne de gizlemeyi beceremiyorsunuz.

İlgili Makaleler