Gündem

Türk Bilim İnsanından Covid-19 Müjdesi Geldi ! Önümüzdeki Ay Aşı Hazır Olabilir

Corona virüsü salgını hakkında her geçen gün yeni açıklamalar geliyor. BioNTech'in CEO'su olan Prof. Uğur Şahin corona virüsü aşısı hakkında konuştu ve müjdeli haberi verdi.

Salgına ilişkin her geçen gün vaka ve vefat sayıları artarken Oxford Üniversitesi’nden aşı çalışmalarının durdurulduğunu duyurdu. BioNTech’in CEO’su olan Prof. Uğur Şahin koronavirüs aşısı hakkında önemli açıklamalarda bulunarak aşının mükemmele yakın olduğunu vurguladı.

AŞI MÜKEMMELE YAKIN

Konu ile ilgili olarak BioNTech’in CEO’su olan Prof. Uğur Şahin  açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Mükemmele yakın bir profili var ve ben bu aşıyı neredeyse kusursuz görüyorum. Profili de bence mükemmele çok yakın. Sık sık ateş görmüyoruz. Aşı denemelerine katılanların yalnızca küçük bir kısmında ateş var. Ayrıca baş ağrısı veya yorgunluk hissi gibi çok daha düşük semptomlar görüyoruz. Bu tür aşılarda görülen semptomlar geçicidir, genellikle bir veya iki gün gözlenir ve sonra kaybolur”

YIL SONUNA KADAR

Prizer ve BionTech’in ortak bir şekilde devam ettiği aşı çalışması eğer onay alırsa, bu yıl sonuna kadar otalama 100 milyon doz üretileceği ifade edildi. Bununla birlikte kurumun aşı için deneme izni verdiği belirtilerek başlanan aşı çalışmaları an itibariyle 30 bin denekle yürütülüyor.

İlgili Makaleler