Gündem

Türk kültürüne duyulan ilgi arttı! Netflix araştırması Türklere olan ilgiyi gözler önüne serdi: İlk 10’da yer alan diziler hangileri oldu?

Günümüz teknolojisinde dijital platformlara yönelik ilgi gittikçe artıyor. Bu durum televizyonların yerini online ortamda dijital uygulamalar alıyor. Türkiye’de ve dünyada popüler dizi ve filmlerin gösterildiği Netflix uygulaması ülkemizin tanıtılması için bir fırsat alanı oluşturdu.

Netflix tarafından yapılan yeni bir araştırma sonrasında Türk dizilerine yönelik ilginin farklı ülkelerde gittikçe arttığı fark edildi. 7 farklı ülke üzerinden yapılan araştırma sonrasında Türk yapımı dizilere olan ilginin zamanla ülkeyi ziyaret etme isteğini de oluşturduğunu fark ettirdi.

NETFLİX TÜRKİYE’DE İLK 10’DA YER ALAN DİZİLER

Netflix Türkiye Türk yapımı dizilerin 190 farklı ülke ile paylaşılmasını sağlıyor. 30’un üzerinde Türk yapımı filmin ve dizinin dünyanın farklı bölgelerindeki kişiler üzerinde olan etkisi yapılan bir kamuoyu araştırması ile ortaya çıkarıldı.

Yıl sonuna doğru yapılan ikinci Netflix araştırması gerçekleri gün yüzüne çıkardı. Netflix Kültürel Yakınlık Araştırması adı altında 7 farklı ülkenin 13.000 kişinin katıldığı anket sonuçları ilginçti. Türk yapımlarına olan ilginin gittikçe artığı fark edildi. Yurt dışında pek çok ülkede dikkat çeken popüler dizi ve film yapımları arasında Top 10 listesinde “Zeytin Ağacı”, “Yakamoz S-245”, “Sen Yaşamana Bak” ve “Aşk Taktikleri” listede yerini aldı.

ANKETE KATILAN ÜLKELER İLE İSTATİSTİKİ BİLGİLER

Ankete katılan 7 ülke arasında Almanya, Amerika başta olmak üzere hep İspanya, Birleşik Arap Emirlikleri, Brezilya, Şile ve Suudi Arabistan yerini aldı. Toplamda 13.000 kişinin yer aldığı anket sonuçlarında Türk dizi ve filmlerine yönelik ilginin yüksek olduğu ve Türkiye’yi ziyaret etmek isteyen turist sayısının gittikçe arttığı da fark edildi. Bu istatistik Türk dizilerini izleyenler ve izlemeyenler arasında kıyaslandığında 2,6 kat daha fazla olduğu dikkatleri çekti.

Türk dizi ve filmlerini duyulan ilgi gittikçe artıyor. Türkçe öğrenmek isteyenler çoğalıyor. Türkçe’ye en çok merakı olan bu dizilerle daha da merakı körüklenen ülke ise Amerika oldu. Netflix yerli yapımlarını izleyenler “Türk kültürüne ilgi duyuyorum” diyerek %29 rakamı ile ön plana çıktı.

  • “Türk tarihine ilgi duyanlar” %27
  • “Türk edebiyatına ilgi duyanlar” %22
  • “Türk mutfağına ilgi duyanlar” ise %29 oranında artış yaşadı.
  • Türk insanıyla tanışma isteği ise %27 oranında yükselmiş oldu.

İlgili Makaleler