Gündem

Türkiye 30 Temmuz corona virüsü tablosu belli oldu mu? Kaç vaka, ölüm, iyileşen var?

Dünya genelinde 17 milyon 300 bin 933 corona virüsü vakası bulunuyor. Enfekte olanların sayısı her gün artmaya devam ederken, Türkiye’de vatandaşlar güncel corona virüsü durumunu merak ediyorlar. Peki, Türkiye 30 Temmuz corona virüsü tablosu belli oldu mu? İşte güncel durum…

Dünya genelinde corona virüsü vaka sayıların derleyen wordometer’e göre 17 milyon 300 bin 933 enfekte oldu. Binlerce kişi ise virüs nedeniyle hayatını kaybetti. Türkiye’de ise Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan corona virüsü tablosu ile güncel durum vatandaşlarla paylaşılıyor.

29 Temmuz Türkiye’nin corona virüsü tablosu

29 Temmuz corona virüsü tablosuna göre ülkemizde yapılan 45 bin 712 test sonucunda, 942 kişinin daha pozitif çıktığı öğrenildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 29 Temmuz vaka tablosunu resmi twitter hesabı üzerinden paylaşarak , “Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosunda, bundan sonra, salgın boyunca oluşan uluslararası standarda uygun olarak, Ağır Hasta sayısı da verilecek. Yeni ve toplam hasta sayısına ek olarak, seyir hakkında detaylı bilgi sunması için Zatürre Oranı gösterilecek.” ifadelerini kullandı. İfadelerini kullandı.

30 Temmuz Türkiye’nin corona virüsü tablosu

30 Temmuz corona virüsü tablosu belli oldu. Bakan Koca tarafından yapılan değerlendirmede, “Dün 542 olan ağır hasta sayımız 561’E YÜKSELDİ. Son 24 saat içinde yapılan 43.000’i aşkın testte 967 kişide daha hastalığa rastlandı. Bir süre 900’e doğru inen yeni hastamız giderek artıyor. İyileşen hasta sayımızla yeni hasta sayımız birbirine yakın.” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler