Gündem

Türkiye İle AB İş Birliği Gerçekleştirdi; Kadın Girişimcilere Müjde Geldi! O İllerde Yaşayan Kadınlara Anında Hibe Desteği Verilecek! O İller…

Kadınların iş yaşamına olan katkısını artırmak, kadın girişimcileri desteklemek ve kadının iş yaşamında görünürlüğünü sağlamak için her yıl binlerce kurum ve kuruluş hibe programları düzenliyor. 2022 yılında da devam eden kadın girişimcilere destek programları kapsamında bu kez iş birliğine giden Türkiye Cumhuriyeti ile Avrupa Birliği (AB) oluyor.

Kadın girişimcilerin olası maddi sıkıntılarını gidermek için iş birliği imzalayan Türkiye ve AB, aynı zamanda kadın istihdamını da artırmak için “Women Up” isimli projeyi yürürlüğe sokuyor. Binlerce kadın girişimcinin yararlanabileceği bu destek ile ilgili tüm detayları yayınlamış olan kurumlar, özellikle o illerde yaşayan vatandaşlara sesleniyor.

Women Up Projesi Kapsamında Verilecek Olan Destekler Başlıyor

AB ve Türkiye iş birliği ile hayata geçirilen Women Up projesi, kadınların iş hayatına atılmasını sağlarken; kadın istihdamını yükseltmeyi de hedefliyor. Bu bağlamda bazı şartlar belirlemiş olan proje komitesi o şartları taşıyan kadınları hibe desteği programına dahil ediyor. Özellikle 5 Mart 2012 tarihinden sonra kadın girişimciler tarafından kurulmuş olan işletmeleri hedefleyen bu proje, 4000 yeni kadın işçi istihdamının yanı sıra 4000 işveren kadına finansal destek sağlamayı ve kadınların iş yaşamındaki görünümlerinin daha uzun süreli olmasını gerçekleştirmeyi hedefliyor. Bunun için bir pilot bölge belirlemiş olan proje komitesi, özellikle belli illerde yaşayan kadınlara öncelik vermeye hazırlanıyor.

Women Up Projesinden Bu İllerde Yaşayan Kadınlar Yararlanabiliyor

İlk olarak bir pilot bölge belirlemiş olan Women Up projesi, ilerleyen zamanlarda tüm Türkiye’ye yayılmayı planlıyor. Şu için ise Women Up projesi kapsamında verilen desteklerden sadece; Ankara, Aydın, Denizli, İstanbul, Kahramanmaraş, Samsun ve Şanlıurfa’da kadın işverenler yararlanabiliyor. Bu kapsamda 05.03.2012 tarihinden sonra açtığı işletmelerden en fazla 9 işçi çalıştıran ve ilave olarak kadın sigortalı istihdam eden işverenlerin başvurabileceği destek ödemelerinin önümüzdeki günlerde gerçekleşmeye başlaması bekleniyor. Hibe yoluyla destek sağlama amacı güden Women Up projesi kapsamında sağlanan destekler için herhangi bir geri ödeme de talep edilmiyor. Ancak, başvuru yapacak olan kadın girişimcilerin bu hibe desteğinden yararlanabilmesi için kadın işçi istihdam etmesi şartı muhakkak aranıyor.

İlgili Makaleler