Gündem

Türkiye’de Emekli Promosyonları İçin Son Gün: Emekliler İçin Ödenen Promosyonlara Haziran Zammı Geldi! Hemen Taşımak Gerekiyor…

Emeklilerin kurtarıcısı olan promosyon ödemeleri 2022 yılında da devam ediyor. Kamu bankalarından özel bankalara kadar her bankanın Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile gerçekleştirdiği protokol kapsamında ödediği promosyonlar, bu ay itibariyle zamlanmış bulunuyor.

Emeklilerin yanı sıra emeklilerin hak sahipleri olarak dul ve yetim aylığı alan kişilerin de yararlanabileceği emekli promosyonları kapsamında haziran ayında gelen zamdan sonra Halkbank, Ziraat Bankası ve Vakıfbank ile Türkiye İş Bankası ve Yapı Kredi Bankası’nın yeni ödeyeceği promosyon tutarları da belli olmuş bulunuyor.

Kamu Bankaları Aynı Promosyon Tutarı Ödüyor

Kamu bankaları olmaları nedeniyle emeklilere düşük faizli krediler gibi ek avantajlar yaratan Halkbank, Ziraat Bankası ve Vakıfbank emekli promosyonlarını aynı tutarda ödüyor. Bu kapsamda emekli promosyonlarını 500 TL’den 625 TL’ye kadar ödeyen Halkbank, Ziraat Bankası ve Vakıfbank, maaşa göre değişen promosyon veriyor. Halkbank, Ziraat Bankası ve Vakıfbank’tan yapılan açıklamaya göre, maaşı 1.500 TL altında olan emeklilere 500 TL promosyon verilirken, maaşı 1.500 TL ile 2.500 TL arasında olan emeklilere 625 TL; maaşı 2.500 TL ve üzerinde olan emeklilere ise 750 TL promosyon ödemesi gerçekleştiriliyor. Türkiye İş Bankası ise, iyi promosyon tutarı veren bankalar arasında yer alıyor. Maaşa göre değişen tutarlarda promosyon ödemesi gerçekleştiren Türkiye İş Bankası, emekli aylığı 1.500 TL’den düşük olanlara 2,250 TL; emekli aylığı 1.500 TL ile 2.500 TL arasında olan emeklilere 2.375 TL; emekli aylığı 2.500 TL üzerinde olanlara ise 2.500 TL promosyon ödemesi veriyor.

En Yüksek Emekli Promosyonu Yapı Kredi Bankası’ndan

Türkiye’nin önde gelen özel banka kuruluşlarından biri olan Yapı Kredi Bankası, emeklilerin promosyon tutarlarında çıtağı haziran ayı itibariyle en yükseğe çıkarmış bankalardan biri oluyor. Maaşa göre değişen promosyon tutarları sağlayan Yapı Kredi Bankası, bu ay itibariyle promosyon dönemi gelen emeklilere ve maaşını kendi çatısı altına taşıyan emekli vatandaşlara 4 bin TL’ye varan promosyon ödemesi gerçekleştiriyor. Bu promosyon ödemeleri kapsamında ek olarak otomatik fatura ödeme talimatı verilmesi halinde 100 TL daha promosyon ödemesi gerçekleştiren Yapı Kredi Bankası, promosyon ödemesi şartı olarak ise, üç yıl maaş almaya söz vermeyi arıyor. Hem internet bankacılığı hem de mobil bankacılık üzerinden maaş taşıma işlemine izin veren Yapı Kredi Bankası, 4 bin TL’ye varan promosyonlarından yalnızca 14 Haziran 2022 tarihi ile 31 Temmuz 2022 tarihi aralığında maaş taşıma işlemi gerçekleştirenleri yararlandırıyor.

İlgili Makaleler