Politika

Türkiye’de erken seçim olacak mı? TBMM Başkanı açıklama yaptı

“Türkiye’de erken seçim olacak mı?” tartışmaları için Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop açıklamada bulundu. Şentop tarafından yapılan açıklamalarda, “Erken seçim kararı almanın çok zor olduğu kanaatindeyim.” İfadeleri kullanıldı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Ankara’da muhabirlerin kendisine yönettiği soruları yanıtladı.

Türkiye’de erken seçim olup olmayacağı tartışmaları hakkında değerlendirmelerde bulunan Şentop şu ifadeleri kullandı:

Erken seçim kararı almanın çok çok zor olduğu kanaatindeyim. Erken seçim konusu, önceki sistemin bazı kötü alışkanlıklarıdır. Bu sistemde bu anlamda bir adım atabilmek zorlaştırılmıştır. Bu sistemin bir özelliğidir bu. Türkiye’de bundan sonra seçim zamanında yapılır.

Hükümet sistemi değişikliğiyle erken seçim kararı almak zorlaştırıldı. Erken seçim kararı almanın çok zor olduğu kanaatindeyim. Bence sadece 2023 değil, seçimler artık hep zamanında yapılır.

Enis Berberoğlu hakkında da açıklama yaptı.

Anayasa Mahkemesi’nin Enis Berberoğlu’nun dokunulmazlığına rağmen ceza almasını ve cezaevinde tutulmasını hak ihlali saymasıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Şentop şu açıklamayı yaptı:

Berberoğlu’nun tekrar milletvekilliği için kesin hüküm ortadan kalmadı, kalkana kadar karar veremeyiz

İlgili Makaleler