Gündem

Türkiye’de hafta sonu sokağa çıkma yasağı yeniden gündemde!

Çin’den dünyaya yayılan corona virüsü dünya genelinde milyonlarca insanın enfekte olmasına neden oldu. Türkiye’de ise vaka sayısı günlük olarak bin 500’ün üzerinde seyrediyor. Kış aylarına girerken artan vaka sayıları nedeniyle yurt genelinde kısıtlamaların geri gelip gelmeyeceği merak ediliyordu. Reuters’a konuşan üst düzey bir yetkilinin Türkiye’de hafta sonu sokağa çıkma yasağının düşünüldüğünü ifade ettiği öğrenildi.

Türkiye’de 20 Ekim corona virüsü vaka tablosuna göre bin 894 yeni vaka tespit edildi. Yüksek vaka sayıları nedeniyle vatandaşlar kısıtlamaların geri dönüp dönmeyeceğini merak ediyorlar. Reuters’a konuşan üst düzey bir yetkili, yeni sokağa çıkma yasakları ve kısıtlamalar gelebileceğini ifade etti.

Memurlar.net’in haberine göre ismi açıklamayan yetkili, “Toplam Covid-19 vaka sayısı açıklanan günlük vaka sayısının 5 katı” ifadesini kullandı. Reuters’a konuşan üst düzey yetkili, “Birkaç hafta boyunca süreci takip ettikten sonra yeni sokağa çıkma yasakları ve kısıtlamalar gelebilir” ifadelerini kullandı.

Lokanta ve restoranlar belli saatlerde kapatılabilir

Okulların açılması ile beraber yaşanacak gelişmelerin takip edileceğini söyleyen yetkili, “Vaka sayısının, hasta olan sayısından 5 kat daha fazla olduğu görülüyor. Eğer bu trend devam ederse bazı önlemler alınacaktır” dedi.

Türkiye’de ekonomik etkilerden korunmak için getirilecek kısıtlamanın daha dar ölçekli olacağını ifade eden yetkili, “Gündemimizdeki yasaklar, lokanta ve restoranların bazı saatlerde kapanması, gençler ve 65 yaşın üzerindeki vatandaşların belli saatlerde sokağa çıkması ve son adım olarak da hafta sonu sokağa çıkma yasaklarının getirilmesi var. Bazı adımları atmak için çok uzun süre beklemeyeceğiz” bilgisini verdi.

İlgili Makaleler