Gündem

Türkiye’nin Covid-19 aşısı hayvanlar üzerinde başarılı sonuç verdi!

Corona virüsü salgını nedeniyle bütün dünya ülkeleri aşı ve ilaç geliştirme çalışmalarına devam ediyor. Türkiye’de bu çalışmalara vakit kaybetmeden başladı. Yürütülen aşı çalışmaları hakkında Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara’dan güzel haber geldi. Kara, geliştirilen ilk aşının hayvanlar üzerinde başarılı sonuç verdiğini açıkladı.

Covid-19 ilk ortaya çıktığı günden bu yana tüm dünyada binlerce kişinin ölümüne neden oldu. Henüz kesin tedavisi bulunmayan virüs için aşı ve ilaç geliştirme çalışmaları devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklamalarda aşı çalışmaları için gereken bütün desteklemelerin yapılacağı söylenmişti. Bugün geliştirilen ilk aşı hakkında güzel haber geldi. Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, aşıyı ilk kez hayvanlar üzerinde denediklerini ve olumlu dönüş aldıklarını duyurdu

Hayvanlarda antikor cevabı oluştu

Sosyal medya üzerinden açıklama yapan Prof. Dr. Kara, açıklamasında “İyi bir haber, küçük bir bant üzerindeki mikro-iğneler ile, koronovirüsün hücreye tutunmasını sağlayan kısmını, savunma sistemine tanıtıp, koruyucu antikor geliştirmeyi amaçlayan aşı, hayvanlarda antikor cevabı oluşturdu, şimdi sıra bu cevap hastalıktan koruyacak mı ona bakmada” ifadelerini kullandı.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir