Gündem

TÜRKSAT 5A uydumuzu 15 Aralık’ta uzaya fırlatacağız!

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Çiğdem Koncagül 15 Aralık 2020’de TÜRKSAT 5A uydumuzu uzaya fırlatacağımızı açıkladı. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan AKP’li Koncagül şu ifadeleri kullandı;

6 ADET HABERLEŞME UYDUSUNA SAHİP OLACAĞIZ

Teknoloji ve altyapı geliştirme çalışmalarına devam ediyoruz. Ülkemizi, bölgesinin uydu yer istasyonları merkezi hâline getirmeyi hedefliyoruz. BTK Uydu Vadisi Projesi, bu anlamda çok önemlidir. Yine, ülkemiz TÜRKSAT 5A, 5B ve 6A’nın devreye girmesiyle 6 adet haberleşme uydusuna sahip olacaktır ki bunun ilk adımı olan TÜRKSAT 5A uydumuzu da iki gün sonra yani 15 Aralıkta uzaya fırlatacağız. (AK PARTİ sıralarından alkışlar) TÜRKSAT 5A uydumuzun ardından uydu seviye testlerine başladığımız TÜRKSAT 5B’yi de inşallah 2021 yılının ikinci çeyreğinde uzaya fırlatacağız. Böylelikle, 5B internet hızımızın 56 gigabayta çıkmasının ilk adımı atılmış olacaktır.

SİBER GÜVENLİK UYGULAMALARI

BTK, aynı zamanda Türkiye’yi siber saldırı ve tehditlerden koruyabilmek için titiz bir çalışma yürütmektedir. Siber güvenliğin sağlanmasında da yerli ve millî ürünlerin geliştirilmesi ve kullanılmasına öncelik veriyoruz. Tamamen yerli ve millî kaynaklarla üretilen Kasırga, Avcı Ve Azad siber güvenlik uygulamaları, alanlarında son derece başarılı olmuşlardır.

İlgili Makaleler