Gündem

TUVTÜRK’ten araç sahiplerine yeni kontrol detayı!

Kış ayına girilmesi ile beraber kış lastiklerinin kontrolleri başladı. Tuvtürk ise lastik kontrolleri ile ilgili olarak yaptığı açıklamada tüm araç sahiplerine dikkat uyarısını yaptı.

Tuvtürk kış sezonunun gelmesi ile beraber binlerce araç için kış lastiklerinin kontrolünün başladığını duyurdu. Bununla ilgili olarak  araç lastiklerinin diş derinliği kontrolleri sırasında yapılan değişiklikler hakkında araç sahiplerini bilgilendirecek açıklamalarını yaptı. Tuvtürk araç sahiplerini kış lastikleri ile ilgili olarak hangi konularda uyardı? Nelere dikkat edilmesi gerekiyor? İşte tüm detaylar…

TUVTÜRK’ten kış lastiklerine dikkat uyarısı!

Tuvtük kış lastiklerinin kontrollerinin başlaması ile beraber milyonlarca araç sahibini lastik bakımları hakkında uyardı. Konu ile ilgili yaptığı açıklamada periyodik muayene için lastik diş derinliğinin en az 1,6 mm olması gerektiği belirtildi. Yola elverişlilik muayenesi için bu limitin 2 mm olduğu vurgulandı. Bu nedenle, sürücülerin lastiklerin diş derinlikleri kurallarında hassas olması gerektiği ve sık kontrol etmeleri gerektiğini belirtti.

Muayenelerde yapılan değişiklikler ise şu şekilde maddelendi;

Araçlarda yaz ve kış lastiği denetimleri kaldırıldı.

Araç periyodik muayene için lastik diş derinliği en az 1,6 mm olmalı.

Aracın yola elverişlilik muayenesi için lastik diş derinliği en az 2 mm olmalı.

Yapılan açıklamada!

Tuvtürk tarafından yapılan açıklamada ise; Bu değişiklikler, sürücülerin araç muayenesini daha kolay ve hızlı bir şekilde tamamlamalarını sağlamak için yapılmıştır. Artık yaz – kış lastik değişimi gibi zaman alıcı işlemler yapılmayacaktır. Bunun yerine, lastiklerin yeterli diş derinliğine sahip olup olmadığı gibi araç güvenliği açısından önemli olan kontroller daha esnek hale getirilmiştir.

Araç muayenesi sürecinde yapılan değişiklikler sayesinde, sürücüler araçlarını muayeneye götürmeden önce daha az zaman harcamak zorunda kalacaklardır. Ayrıca, bu değişiklikler araç güvenliğini artırmak için gerekli olan bakım ve onarım işlemlerini kolaylaştıracaktır. Bu şekilde, araç muayenesi süreci daha hızlı, verimli ve kullanıcı dostu bir hale gelecektir. Denildi.

İlgili Makaleler