Personel Alımı

Üç Bakanlık, Bir Kamu Kuruluşu Toplamda 876 Memur İstihdam Edecek! KPSS Şartına Dikkat; Üniversite Eğitimi Şart Değil…

Kamu kurum ve kuruluşlarının personel alımlarına devam ettiği bu aylarda bakanlıklar ve bakanlıklara bağlı olarak kurulmuş kamu kuruluşları da arka arkaya ilan yayınlamaya başlamış bulunuyor. Başvuruları başlatmış olan pek çok kamu kurum ve kuruluşu, bu ya içerisinde alımlarını tamamlamayı hedefliyor.

Kamu kurum ve kuruluşları genellikle personel alımlarını KPSS puanı şartı ile gerçekleştiriyor. Bunun yanı sıra belirli branşlarda üniversite eğitimi de arayan kamu kurum ve kuruluşları, özellikle şoför, temizlik personeli ve bahçıvan gibi destek hizmetlerinde lise dengi okullardan ya da ön lisans eğitimi veren yüksekokullardan mezun olmayı şart koşabiliyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 167 Memur; Hazine ve Maliye Bakanlığı, 650 Memur Alıyor

Bu ay içerisinde alım gerçekleştirecek olan bakanlıkların başında gelen Kültür ve Turizm Bakanlığı, 167 memuru istihdam etmek için düğmeye basmış bulunuyor. KPSS puanı şartı arayan Kültür ve Turizm Bakanlığı; 95 büro personeli, 6 bahçıvan ve 65 temizlik personeli istihdam edeceğini kamuoyuna yayınladığı ilan ile bildiriyor. Her pozisyon için pozisyona denk gelen ilgili puan türünden 60 ve üzeri puan isteyen Kültür ve Turizm Bakanlığı, başvuruları en geç 30 Haziran 2022 tarihine kadar kabul ediyor. Personel alımına devam eden kurumlardan birisi de Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı oluyor. Bakanlık tarafından yayınlanan işe alım ilanına göre, bu ay içerisinde yapılacak olan sınav başvuruları kapsamında sınavı geçen 650 gelir uzman yardımcısının 13 farklı şehirde istihdam edilmesi planlanıyor. KPSS’nin ilgili sınav puanı türünden 70 puan ve üzerini isteyen Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, gelir uzman yardımcılığı sınavına başvuruları en son 30 Haziran 2022 tarihi itibariyle kabul ediyor.

Sermaye Piyasası Kurulu, 50; İçişleri Bakanlığı, 9 Memur Alımı Yapıyor

Bu ay içerisinde alım yapacak olan bir diğer kamu kurumu ise, Sermaye Piyasası Kurumu oluyor. Bu ay içerisinde 50 uzman yardımcısı alımı gerçekleştirmeyi planlayan Sermaye Piyasası Kurulu, konuya ilişkin KPSS puan türünden en az 75 puan alınmasını şart koşuyor. Başvuruları bu ayın sonuna kadar olacak olan Sermaye Piyasası Kurulu, 30 Haziran 2022 tarihine kadar başvuruları kabul ediyor. İçişleri Bakanlığı da 7 farklı branşta istihdam edilmek üzere 9 yeni personel alıyor. Özellikle alımlarını bilişim alanına yoğunlaştıran İçişleri Bakanlığı, KPSS’nin ilgili puan türünden en az 70 almayı ve YDS’ye denk sınavlardan ya da YDS’den geçerli puan almayı şart olarak getirmiş bulunuyor.

İlgili Makaleler