Ekonomi

Üç Özel Bankadan Az Önce Haber Geldi: Kredi Faiz Oranları Düştü! Mayıs Ayında Bu Bankalar Yalnızca Yüzde…

Vatandaşların nakit ihtiyaçlarını karşılamak için sıklıkla kullandığı bankacılık hizmetlerinden biri olan krediler, 2022 yılının da en çok kullanılan banka ürünleri olmayı sürdürüyor. Bu kapsamda kredilerin faiz oranları da sunduğu esnek geri ödeme planları da vatandaş nezdinde oldukça önemli kabul ediliyor. Öte yandan aşağıdaki bankalar, mayıs ayı başlangıcından bu yana bahar kampanyaları aracılığıyla faiz oranlarında indirime gitmiş bulunuyor.

Her banka, kendi banka politikası gereği, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın politika faizini de göz önüne alarak, bir faiz oranı belirliyor. Genellikle bir alt taban olan bu faiz oranları, krediye başvuru yapan kişinin istediği tutar, vade sayısı ya da kişinin kredi notu gibi kriterlere bakılarak artırılabiliyor. Bu kapsamda Akbank, Garanti BBVA ve Denizbank bu ayın en makul faiz oranları ile kredi veren bankaları arasındaki yerini hızla alıyor.

Akbank’ın İhtiyaç Kredisine Anında Ulaşılabiliyor

Bankacılık sektöründeki dijital dönüşüm göz önüne alındığında akla gelen ilk bankalardan biri olan Akbank, sunduğu banka hizmetlerinin avantajlarıyla da fark yaratmayı başaran bankalardan biri oluyor. Bu kapsamda eğitim, sağlık, tatil, eşya alımı, tadilat ya da düğün gibi ani durumlarda ihtiyaç olabilecek nakit paralar için uygun faizli krediler sağlayan Akbank, bu kredilerinin faiz oranlarını yüzde 2,11 oranından başlatıyor. Bu kapsamda sağladığı kredileri, tutara göre belirlemekle birlikte azami olarak 36 aya kadar taksitlendirebilen Akbank, başvuruları ise, dijital ortama taşıdığı için her an kabul ediyor. Şubelerinden ve ATM’lerinden de kredi başvuruları almaya devam eden Akbank, Akbank Mobil ve internet bankacılığı üzerinden de aldığı kredi başvuruları ile vatandaşın her an yanında olan bankalar arasında bulunuyor. Öte yandan Akbank’tan bu şartlar ve en uzun vadede çekilecek olan 10.000 TL kredi için hesaplanan aylık taksit tutarları 426,62 TL oluyor.

Garanti BBVA ve Denizbank İhtiyaç Kredisi Paketleri Esnek Geri Ödeme Planları Sunuyor

Sektörün öne çıkan özel banka kuruluşlarından biri olan Garanti BBVA ve Denizbank da mayıs ayı itibariyle ihtiyaç kredi faiz oranlarında indirime giden bankalar arasındaki yerini alıyor. Bu kapsamda sunulan kredi paketlerini Garanti BBVA, yüzde 2,41’den başlayan faiz oranları ile sağlarken; Denizbank ise sadece yüzde 1,69 oranından başlayan faiz oranları ile sağlıyor. Her iki banka da tabii oldukları mevzuat gereği azami vade sürelerini 36 ay olarak belirlemiş bulunuyor. Öte yandan bu şartlar ve taban faiz oranıyla 10.000 TL tutarında bir kredinin en uzun vadede çekilecek olması halinde Garanti BBVA, minimum aylık taksit tutarlarını 450,69 TL olarak belirlemişken; Denizbank’ta bu tutar 394,09 TL olarak hesaplanıyor.

İlgili Makaleler