Ekonomi

Ucuz altın alanlar için uyarı yapıldı! İşte 5000 TL’lik altın almak isteyenlerin başvurduğu yeni yöntem!

Altın fiyatlarındaki artış altına alma da farklı yollara başvurmaya sebep oluyor. Uzmanlar ucuz altın alanları tek tek uyardı.

Altın fiyatlarında son yılların en yüksek seviyelerine ulaşılırken uzmanlar sahte altın konusunda vatandaşları uyardı. Sıkça başvurulan yöntemlerin sahte altın almayı sebebiyet verdiği belirlendi. İşte altında ile dikkat edilmesi gereken tüm detaylar…

Uzmanlar altın alıcılarını uyardı

Altında yaşanan yükseliş ile birlikte vatandaşlar ucuz altın almanın yollarını aramaya başladı. Ucuz altın almak isteyen vatandaşlar internetten altın alıp mağdur oluyor. Özellikle de altın gibi değerli eşyaların ağlanırken mağduriyet yaşanmaması adına internetten alışveriş yapılmaması gerektiği paylaşıldı.

Gerçek altının gram ve ayar yönü üzerine bakıldığında belirli bir kalıbın oldu fakat sahte altınlar da bunun olmadığını belirten uzmanlar vatandaşları uyardı. Konya esnaf odası yapmış olduğu açıklamada 5000 TL’lik altın almak isteyen vatandaşların daha çok kesimi altına aldığını ve bu şekilde zarar ettiklerini belirtti. Özellikle de internette satılan sahte altınların Altını çizen uzmanlar darphanede üretildiği kesin olan güvenilir altınların satın alınmasının önemini vurguladı. Günümüzde yaşanan ekonomik zorluklar ile birlikte vatandaşların zar zor almış oldukları bey bir yatırım aracı olarak gördükleri altın konusunda dolandırılmamak adına son derece dikkatli olmak gerekiyor.

5000 TL’lik altını 1000 TL’ye alıyorlar

Vatandaşlar arasında daha çok kesme altın adıyla bilinen altının alınmamasının altını çizen uzmanlar vatandaşların kar etmek isterken aslında zarar ettiklerini açıkladı. Vatandaşların bu altını almaması adına uyarılar yapan uzmanlar özelliği ve gramajı belli olmayan sarı teneke gibi görünen kesme altının özelliklerinin bilinmeden alınması sahte altın mağduriyetine sebep oluyor ifadelerini kullandı.

Güvendiğiniz Kuyumcuları tercih edin

Uzmanlar vatandaşların altın alırken güvendikleri bir kuyumcuyu tercih etmeleri gerektiğini belirtiyor. Her şeyin sahtesinin üretildiği günümüz dünyasında dolandırıcılar tamamen altın görünümlü ürünler üretebiliyor. Bu sebeple internet ortamından alınan altınların güvenilir olmadığı ve mağduriyet yaşanmaması adına müşterilerin dikkatli olması gerektiği vurgulanıyor. Gerçek bir altın bilekliğin sesinin tok olduğunu özellikle de ses konusundan altının gerçek veya sahte olup olmadığının ayrıt edilebildiği belirleniyor.

İlgili Makaleler