Ekonomi

Ucuz Ev Almak İsteyenlerin Adresi Belli Oldu; Ziraat Bankası O Evleri Yok Pahasına Satacak! O Sisteme Üye Olmak Yetiyor…

Türkiye’nin önde gelen bankacılık kurumlarından biri olan Ziraat Bankası, bir kamu bankası olmasının gerekliliğiyle her açıdan vatandaşları desteklemeye 2022 yılında da devam ediyor. Bu kapsamda ev satışı gerçekleştiren bankalardan biri olan Ziraat Bankası, hem uygun fiyatlı ev sağlaması hem de bu evler için sağladığı uzun vadeli konut kredileri ile yeni döneminin en avantajlı bankacılık hizmetlerinden birini sunuyor.

Bankaların kredi ipoteği usulü kendi bünyesine aldığı evlerin belli bir süre içerisinde elden çıkarılması gerekiyor. Bu kapsamda ev satışı gerçekleştiren bankalar, herhangi bir kar gütmediği için evlerin daha uygun fiyattan alıcıları ile buluşmasını sağlıyor. Bu kapsamda en düşük kar ile ev satan bankalardan biri olan Ziraat Bankası, e-İhale sistemi ile elindeki evleri satışa çıkarmış bulunuyor.

Ziraat Bankası Mayıs Ayında Da Avantajlı Fiyatlardan Ev Satışı Gerçekleştiriyor

Hem uygun fiyatlı ev satışı gerçekleştirmesi hem de kolay ulaşılabilir bir sistem sunması nedeniyle öne çıkan bankalardan biri olan Ziraat Bankası, KDV mükellefi ve asıl işinin gayrimenkul satışı olmamasından dolayı eline kredi ipoteği ile geçen evlerin değerini piyasanın çok altında tutuyor. Bu kapsamda Ziraat Bankası’nın satışını gerçekleştirdiği evlerin değeri, bir ekspertiz yardımı ile belirleniyor. Belirlenen bu değeri, yayınlanan ilanlar ile birlikte INTENGO adlı sistem üzerinden duyuran Ziraat Bankası, konuyla ilgili tüm ihalelerini de bu sistem üzerinden gerçekleştiriyor. Bu kapsamda söz konusu ihalelere sadece bu sisteme kayıtlı olan ve satışta olan evin yüzde 6’sı oranında belirlenen teminat bedellerini yatıran kişiler katılabiliyor. İhale usulü gerçekleştirilen bu ev satışında yüksek fiyatı veren kişi evin sahibi olurken; düşük fiyatları veren diğer kişilere yatırdıkları teminat bedelleri kesintisiz bir biçimde iade ediliyor.

Ziraat Bankası Ev Fiyatlarını Oldukça Uygun Tutuyor

Ziraat Bankası’nın bünyesindeki tüm evlerin fiyatları, ekspertiz raporunca taban fiyattan belirleniyor. Bu kapsamda mayıs ayında İstanbul’un Şişli ilçesinde 43 metrekarelik bir stüdyo daire satışa çıkaran Ziraat Bankası, bu evin ihale başlangıç bedelini 390.000 TL olarak belirlemişken; teminat için 23.400 TL’lik bir ödeme istiyor. Mayıs ayında satışta olan bir diğer Ziraat Bankası evi ise; Ankara’nın Elmadağ ilçesinin Hasanoğlan Mahallesi’nde yer alan 120 metrekarelik 3+1 apartman dairesi oluyor. Ziraat Bankası, bu ev için ise 187.000 TL ihale başlangıç bedeli ve 11.220 TL teminat bedeli belirlemiş bulunuyor.

İlgili Makaleler