Gündem

Ucuz Ev Almanın Yeni Yolu: TOKİ Konutları Oldu! Haziran ve Temmuz Ayı TOKİ Konutları İhale Tarihleri Açıklandı! 3+1 Evler Bu Ay…

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı hizmetleri kapsamında konut yapımına devam eden Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, Türkiye’nin dört bir yanından devam eden konut projelerine hız veriyor. Her ay ihale ya da kura satışıyla ev satışı gerçekleştiren TOKİ, bu ayki satışları hakkında da bilgi vermiş bulunuyor.

Kendi satışları doğrultusunda özellikle dar gelirli vatandaşların ev sahibi olmasını sağlayan TOKİ, bu yıl 2 artı 1 ila 3 artı 1 konutlarının yanı sıra iş yerleri de satışa sunuyor. Tam 27 ile 349 parsel arsa ihalesi gerçekleştiren TOKİ, etapları tamamlanacak olan evlerinin satış tarihlerini de meraklıları için paylaşmış bulunuyor.

TOKİ 27 İlde İhaleye Çıkıyor

Ziraat Bankası ve Halk Bankası’nın yayınladığı satılık konut müzayedesiyle başvuruları e-Devlet Kapısı üzerinden alacak olan TOKİ’nin Haziran ve Temmuz ayı içerisinde yapacağı ihaleye göre Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan açıklama gelmiş bulunuyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan konuya ilişkin yapılan son açıklamaya göreyse; 29-30 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek olan TOKİ ihalelerinin Adana, Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hakkâri, İstanbul, İzmir, Kars, Kastamonu, Kayseri’de bulunuyor. Kırıkkale, Kocaeli, Konya Muğla, Samsun, Sivas, Şanlıurfa ve Uşak illerinde gerçekleşeceği biliniyor.

Kuradan Sonra İhaleler Başlıyor

Uygun fiyatlı konut satışı fiyatı ile hem kura hem de ihale yöntemiyle satışlar gerçekleştiren TOKİ, kura çekiminin ardından arta kalan konutların satışını ise, ihale ile gerçekleştiriyor. Haziran ve Temmuz ayında 2 artı 1 ve 3 artı 1 büyüklüğündeki dairelerini satışa çıkaracak olan TOKİ, elindeki konutların ihale başlangıç bedelini gerçekleştirdiği açıklamaya göre, 233 bin TL olarak belirlemiş bulunuyor. Bu kapsamda 2 farklı il ve 4 farklı topluluktan satışlar gerçekleştirecek olan TOKİ, aynı zamanda vatandaşların devlet destekli bir şekilde kredi çekip, ev sahibi olmasını da sağlıyor. TOKİ konut kredisi faiz oranı yüzde 0,49’dan başlarken; vadesi ise 240 aya kadar çıkabiliyor. Öte yandan TOKİ kredilerinin bu ayki taksit ödemeleri ise, ortalama 1.165,75 TL oluyor.

İlgili Makaleler