Gündem

UKOME’nin geçici çözümü ortalığı karıştırdı! Taksiciler ile vatandaş karşı karşıya geldi: Eve çağrılan taksiciye ek 10 TL ödeme uygulamasında son durum!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi taksiciler ve yönetim arasındaki gerginlik hat safhaya ulaştı. Vatandaş taksi bedeline eklenen 10 TL’den rahatsız olduğunu ifade ediyor. Bu durumda taksiciler yaşadıkları problemin çözülmesine talep ediyor.

Bir süre önce başlatılan eve çağrılan taksi hizmetine ek 10 TL alınma kararı vatandaşın tepkisini yol açıyor. Taksiciler de bu durumdan rahatsız oluyor. “Vatandaşla bizi karşı karşıya getiren UKOMEnin bu duruma bir çare bulması gerekiyor” yorumunda bulunuyor.

TAKSİCİ VE MÜŞTERİ KARŞI KARŞIYA KALDI!

UKOME’nin almış olduğu bir karar ile adrese taksi çağrıldığında ek olarak ücrete 10 TL yazılıyor. Bu durum hem taksici hem de müşteri arasında zaman zaman gerginliklere sebep oluyor. Bu durumdan sadece vatandaşlar şikayetçi değil taksiciler de muzdaripti.

Taksicilerin bu konudaki savunmaları ise: “UKOME’Nin maliyetlerin artmasından kaynaklı olarak taksimetre ücretlerinden zam yapmasını bekliyorduk fakat bu yapılmadı. Taksiciler burada vatandaşla yüz göz haline getirildik. İki arada bir derede kaldık. Taksimetreye zam yapılsaydı herhangi bir problem olmayacaktı ve vatandaşın taksimetre de yazan rakamı görmesi kafa karışıklığına da sebep olmayacaktı. Eklenen 10 TL kafa karışıklığına sebep oluyor” yorumunda bulundu.

UKOME’NİN GEÇİCİ ÇÖZÜMÜ İŞE YARAMIYOR!

Taksiciler kuralda da belirtildiği gibi evden taksi hizmeti talep eden müşterilerden ek 10 TL istediğinde tepki ile karşılaşmaya başladı. Bu durumda taksiciler: “UKOME bizi vatandaşla karşı karşıya getirdi ve şikayetçiyiz. Bu konuda muzdaribiz” yorumunda bulundu.

Burada taksicilerin şikayet ettiği durum son dönemlerde akaryakıt başta olmak üzere takside oluşabilecek herhangi bir parçanın eksilmesinden ya da bozulmasından kaynaklı olarak artan maliyetlerdi. Lastik fiyatı dahi şu anki taksimetre rakamları ile zor karşılanıyor. UKOME’nin aldığı geçici karar ise yerinde ve net bir çözüm oluşturmuyor.

İlgili Makaleler