Gündem

Üniversite Sınavlarına Gireceklerin Dikkatine! YKS Sınav Yerleri Açıklandı! 2022 YKS Sınav Giriş Belgelerine Erişim Açıldı!

Eğitim hayatına üniversitede devam etmek isteyenler için son dakika gelişmesi yaşandı. ÖSYM, YKS’ye girecek olanları ilgilendiren bir duyuru yaptı. YKS sınav giriş belgeleri için erişim açıldı. Sınava girecek olanların, sınava gireceği yerler belli oldu.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) çok az bir süre kala, sınava girecek olan öğrencilerin en çok merak ettiği konuları başında sınav yerlerinin nerede olacağı yer alıyordu. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), YKS’ye girecek olan öğrencilerin sınav giriş belgelerine erişimi açtı.

Haziran ayında gerçekleştirilecek olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı, 3 oturumdan oluşacak. Bu oturumlar ise TYT, AYT ve YDT olacak. Sınavlara katılacak öğrenciler sınav yerlerinin belli olmasını ve sınav giriş belgelerinin yayımlanmasını heyecan ile bekliyordu.

Sınav Yerleri Belli Oldu

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na girecek olan öğrenciler için sınav giriş belgelerini ve sınav giriş yerlerini adayların erişimine açtı.

Eğitim hayatına üniversitede devam etmek için yanıp tutuşan milyonlarca genç için sınav giriş belgeleri erişime açıldı. Sınav giriş belgelerine ÖSYM’nin resmi web sitesi üzerinden ulaşılabilecek. YKS sınav giriş belgelerini almak ve sınava girecekleri yeri öğrenmek isteyen adaylar resmi web sitesi üzerinden bu işlemlerini gerçekleştirebilecek.

YKS sınav giriş belgelerine erişim sağlamak için ÖSYM’nin resmi web sitesi üzerinden, 11 haneli T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile sorgulama yapılabilecek.

TYT, AYT ve YDT Haziran Ayında Yapılacak

ÖSYM tarafından düzenlenen bu sınavlara 11 Şubat 2022 ile 7 Mart 2022 tarihleri arasında başvuru yapılabiliyordu. Sınavlar TYT, AYT ve YDT olmak üzere 3 oturumdan oluşacaktır. TYT sınavı 18 Haziran 2022 tarihinde düzenlenecek iken, AYT ve YDT oturumları 19 Haziran 2022 tarihinde yapılacaktır.

İlgili Makaleler