Eğitim

Üniversiteler açılacak mı? 2020 Üniversiteler ne zaman açılacak?

Corona virüsü salgını nedeniyle bu sene üniversitelerin açılıp açılmayacağı merak ediliyor. Süleyman Demirel Üniversitesi tarafından karar verildi. Üniversite yeni döneminde karma model eğitim sistemini kullanacak.

Bu sene corona virüsü salgını nedeniyle üniversitelerin açılıp açılmayacağı ve açılacaksa ne zaman açılacağı merak konusu oldu. Bu kapsamda üniversitelerden konu ile ilgili açıklamalar geliyor. Son olarak Süleyman Demirel Üniversitesi yeni döneme ilişkin açıklamada bulundu.

Karma eğitim uygulanacak

Süleyman Demirel Üniversitesi tarafından konuya ilişkin açıklamada, “Karma eğitimin uygulanması ile ilgili bölüm/program/sınıf bazında farklılıklar olabilecektir. Covid-19 pandemisinin seyrine ve ilgili devlet kurumlarımızın kararlarına göre eğitim yöntemi ve tarihlerinde değişiklik olabilir. Üniversite olarak her zaman olduğu gibi önceliğimiz öğrencilerimizin ve personelimizin sağlıklı olarak çalışmalarına devam edebilmeleridir” denildi.

YÖK de açıklama yapmıştı

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, üniversitelerin açılışına ilişkin açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Kampüslerdeki öğrencilerin seyreltilmesi, hareketliliğin azaltılması da önemli olup bunun için üniversitelerimize karar alma süreçlerinde geniş imkan tanıdık. Böylece üniversitelerimizin fakülte ve program bazında farklı uygulamalar yapabilmeleri mümkün hale geldi. Salgının bölgesel ve yerel seyrine göre farklı programlar için yapılacak uygulamalara yönelik hususlarda üniversitelerimizin ilgili kurulları karar verecek. Yeni YÖK olarak Türk yükseköğretim sistemine bu vesileyle getirdiğimiz karma modelin (hibrit) hayırlı olmasını diliyoruz.”

İlgili Makaleler