Eğitim

Üniversiteler eğitimi uzaktan mı verecek? O Üniversiteden açıklama geldi

Bugün yapılan Bilim Kurulu Toplantısı ardından Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ilköğretim ve liseler için 31 Ağustos’ta uzaktan eğitime başlanacağını duyurdu. Üniversite öğrencileri de bu sene uzaktan eğitim görüp görmeyeceklerini merak ediyorlar. Boğaziçi Üniversitesi kendi öğrencileri için kararını açıkladı.

Bugün Bakan Selçuk tarafından yapılan açıklamalar ile okulların 31 Ağustos 2021 tarihinde uzaktan eğitim ile açılacağı ve 21 Eylül’de yüz yüze eğitime başlanacağı duyuruldu. Üniversite öğrencileri de kendi okullarının ne zaman açılacağını merak ediyorlar. Bu konu hakkında YÖK tarafından yapılmış resmi bir açıklama henüz yok. Ancak, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Mehmed Özkan 2020 – 2021 eğitim ve öğretim yılının Akademik Güz döneminde hazırlık eğitiminin çevrimiçi yapılacağını lisans ve lisansüstünde eğitimlerin sadece zorunlu durumlarda yüz yüze yapılacağını duyurdu.

Rektör Özkan tarafından öğrencilere gönderilen mailde şu ifadeler kullanıldı:

“Salgının yayılma dinamikleri, üniversitemizin öğrenci yurtlarında ve sınıflarda bulaş riskinin güçlü olabileceğini gösteriyor. Sağlık Bakanlığı Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi’nde belirtilen önlemlere göre, derslerin yüz yüze yapılacak olması durumunda gerek yaklaşık 3600 öğrencilik yurt kapasitemizi, gerekse sınıf yoğunluklarımızı ciddi oranda düşürmemiz gerekiyor. Bu nedenle, ülke çapında aksi yönde bir karar alınmadıkça, 2020-21 güz döneminde yüz yüze eğitimi sadece zorunlu hallerde yapacağız.

Alınan önlemler çerçevesinde üniversite senatomuz oybirliği ile güz 2020 eğitim-öğretim döneminde hazırlık sınıfı eğitiminin tümüyle çevrimiçi yöntemlerle yapılmasına karar verdi. Bizi mutlu etmeyen ama mecbur kaldığımız bu kararın şimdilik sadece güz dönemiyle sınırlı olduğunun altını çizmek istiyorum”

İlgili Makaleler