Eğitim

Üniversiteler yüz yüze eğitime başlayacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen 2020-2021 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni’nde önemli açıklamalarda bulundu. Milyonlarca üniversite öğrencisinin merak ettiği yüz yüze eğitim konusu hakkında da Erdoğan önemli bir duyuruda bulundu. Erdoğan tarafından yapılan açıklamada, “en kısa sürede Yükseköğretimde yüz yüze eğitim-öğretimi başlatmayı hedefliyoruz.” İfadeleri kullanıldı.

Türkiye’de corona virüsü salgını nedeniyle üniversiteler de uzaktan eğitime geçmişti. Milyonlarca öğrenci bu sene üniversitelerde yüz yüze eğitim olup olmayacağını merak ediyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün konuya ilişkin olarak önemli açıklamalarda bulundu.

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen 2020-2021 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni’nde konuşan Erdoğan şu açıklamalarda bulundu:

Uzaktan eğitim tecrübesi elbette önemli anca örgün eğitimin yerini tutmayacağı açıktır. En kısa sürede yükseköğretimde de yüz yüze eğitimi başlatmayı hedefliyoruz.

Gençlerin en büyük itiraz konusu olan harçları biz kaldırdık. Burs ve kredi alan öğrenci sayımız 1 milyon 600 bine yaklaştı.

İhtisaslaşma olmak üzere üniversitelerimizi belirli alanlarda marka yapmak için çabalarımız sürüyor.

YÖK Anadolu Projesi ile Anadolu’daki yeni gelişen üniversiteleri nisbeten daha gelişmiş üniversitelerle eşleştirerek bu üniversitelerin de gelişmesine olanak sağlayacağız. Eşleşme yapılan üniversitenin öğrencileri diğer üniversitenin programlarına iştirak edebilecek. Bu dönemin 2. döneminden sonra bu adımı hayata geçiriyoruz.

İlgili Makaleler