Ekonomi

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer hem tarih hem de seviye vererek dolar kurunu yorumladı!

Küresel finans piyasalarında hareketlilik devam ediyor. ABD Merkez Bankası’nın (Fed) parasal sıkılaştırma ve politika faizini artırma hamleleri ABD dolarının piyasalarda güç kazanmasını sağlarken, riskli varlıklarda aşağı yönlü dalgalanmalar sürüyor. Kripto para ve hisse senedi piyasalarında sert değer kayıpları görülürken, yurtiçi piyasalarda vatandaşlar özellikle de altın ve dolar kurunun hangi seviyelere gidebileceğini öngörmek istiyor. Bu kapsamda uzman ve analist yorumları öne çıkarken, konuya ilişkin bir değerlendirme de ünlü ekonomist Selçuk Geçer’den geldi. Dolar kuruna ilişkin konuşan Geçer, yılsonunda hangi seviyenin görüleceğini dile getirdi. Geçer öte yandan enflasyonun artık 3 haneli seviyelere doğru gittiğini ve faiz kararlarının da artık bir etkisinin olmayacağını söyledi.

Dolar Kuru Nereye Gidecek?

Altın ve dolar piyasasında BDDK etkileri devam ederken, yüksek ve endişelendiren tahminleriyle bilinen Ekonomist Selçuk Geçer, %75’i aşan enflasyon için alınan tedbirlerin yetersiz olduğunu, yılsonunda enflasyonda %104 gibi seviyelerin görülebileceğini dile getirdi. Geçer bu olası senaryoda enflasyon ile birlikte doların da yükseleceğini ifade ederek doların görebileceği seviyeyi de açıkladı.

Geçer Dolar İçin Tarih Vererek Kritik Seviyeyi Açıkladı!

Ünlü ekonomist yaptığı açıklamada doların kısa sürede 17 seviyesine ulaşacağını belirtti ve “Enflasyonun düşmesini beklemeyin. Dolar kısa sürede 17’yi geçer. Yılsonunda ise 25’i bulur. Anormal süreçte ise Türkiye’de bir kırılma olur. Dolarda 5 katlık artar bu süreç bizi 90 baz faiz artırmaya götürür. Dolarda her an büyük bir kırılma olabilir. Çok sert kırılmayla karşı karşıya kalabiliriz. Bütün sistem çöker ve kur tekrar patlar. Yüzde 90’lık faiz ortamında kuş kıpırdamaz” ifadelerini kullandı.

Türkiye ekonomisinin büyük bir risk barındırdığını dile getiren Geçer, dövizde yaşanabilecek ufak bir hareketliliğin bile dolar kurunda 18 TL seviyesinin görülmesine nede olabileceğini dile getirdi.

İlgili Makaleler