Gündem

Uygun fiyatlı temel gıda ürünleri için karar verildi! KOOP Bakkal projesi resmen hayata geçirilecek! KOOP Bakkallarda hangi ürünler satılacak, fiyatları nasıl belirlenecek?

2021 Eylül- Aralık tarihleri arasında yukarı yönlü hareketler sergileyen ve aralık ayının ortasında rekor seviyelere ulaşan döviz kurları ile altın fiyatları, gündelik hayat akışı içerisinde satışı gerçekleştirilen hizmet başlıklarının ve hizmet ürünlerinin yüksek oranlarda zamlanmasına sebep oldu. Yapılan zamlar ile birlikte tüketicilerin bütçeleri üzerinde deprem etkisi yaratılırken açıklanan yeni ekonomik model kararı kapsamında döviz kurlarında ve altın fiyatlarında sert bir gerileme gözlendi.

Para ve altın piyasalarında yaşanan sert gerilemenin ardından hizmet ve ürün zamlarının da geri alınacağı konusunda ümitlenen vatandaşlar, 2022 yılına girilmesi ile birlikte açıklanan FED faiz artırımı kararları ve şubat ayın resmen başlamış olan Rusya- Ukrayna savaşının etkileri ile okları tekrar yukarı yöne dönen döviz kurları ile altın fiyatları karşısında hayal kırıklığı yaşadı. Ek olarak Rusya- Ukrayna savaşının bazı tedarik problemlerine de sebep olması, ürün zamlarının üst seviyelere ulaşmasına yol açtı.

Ekonomi piyasalarının gerçek hayata yansıyan yüksek oranlı zamlarından en çok etkilenen grup arasında yer alan gıda sektörü, vatandaşların temel beslenme ihtiyaçlarını karşılamalarına engel oldu. Bu durum hükümet yetkililerini harekete geçirerek Tarım Kredi’de uygun fiyatlı temel gıda satışının yapılmasını sağlarken bugün tüketicilerin yüzlerini güldüren yeni bir proje için de düğmeye basılmış olduğu duyuruldu.

CUMHURBAŞKANI DUYURMUŞTU, İMZALAR ATILDI!

Geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşların temel gıda ürünlerine uygun fiyatlar karşılığında ulaşabilmelerini sağlamak amacı ile KOOP Bakkal projesinin geliştirildiğini ve ilgili proje kapsamında mahalle bakkallarında da Tarım Kredi ürünlerinin satılacağını bildirmişti. Bugün ilgili proje için düğmeye basıldı ve protokol süreci tamamlanarak imzalar atıldı. Buna göre belirlenen bölgelerde faaliyete geçecek olan KOOP Bakkallarda toplamda 132 adet ürünün satışının gerçekleştirileceği bilgisi kaydedildi.

KOOP BAKKALLAR NEREDE OLACAK?

KOOP Bakkal projesi için ilk etapta Tokat, Trabzon, Sakarya, Yozgat ve Ankara illerinde faaliyete geçileceği ve 250 adet bakkala bayilik verileceği bilgileri kaydedildi. Yetkililer, 2023 yılının sonuna kadar toplamda 1000 ayrı noktada KOOP Bakkal açılacağını bildirdi.

İlgili Makaleler