Ekonomi

Uzman isim herkesi şaşırttı! 2023 Gram altında rekor tahmin “1600” seviyesini öngördü! Yılı ikiye ayırdı: Yorumları ağzı açık bıraktırdı!

Yeni yılın ilk günlerinde yatırımcıların gündeminde altın ve dolar kuruna yönelik yeni açıklanacak rakamlar ve yükseliş beklentisi ön plandaydı.

Ay ay yatırımcılara yön gösterebilmesi için fikirlerini paylaşan ve yeni bir ufuk oluşturan uzman isim bu yıl içerisindeki yeni tahminlerini tek tek paylaştı. 2023 yılı beklentisi gram altında 1.600 TL’yi görüyor.

2023 ÖNGÖRÜSÜNÜ PAYLAŞTI!

2022 yılı başlangıcında gram altın 775 TL idi. 2023’ün son günlerinde ise bu rakam 1.100 TL’ye kadar ulaştı. Pek çok kişinin düşündüğü konu altın fiyatların nereye kadar ulaşabilir? Yıl içerisinde en üst seviye ne kadar olabilir? sorusuydu.

Gram altın, çeyrek altın ve tam altın ne kadar olacak? İnternet üzerinden sorgulamalar devam ederken konunun uzmanından herkesin şaşırtacak tahminler yavaş yavaş gelmeye başladı. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş ileriye dönük 2023 yılı içerisinde yatırım yapmak isteyen vatandaşlara öngörülerini paylaştı.

“PİYASALARDA İSTİKRAR OLMAYACAK!”

Memiş uzun vadeye baktığını söyleyerek 2022 yılı içerisinde 1.450 TL olacağını vurgulamıştı. Geçtiğimiz yıl bu tahmini rakamı yılın sonu yaklaştıkça yeniden güncellendi. “Gram altın satış fiyatı uzun bir süre sonra 1.450 TL seviyelerine kadar yükselecek” diyen İslam Memiş bu öngörüsünü daha da arttırdı ve 2023 yılı tahminini 1.600 TL’ye çıkardı.

Memiş, özellikle küresel piyasalardaki son durumlara değinerek 2023 yılı için resmen “Kumar yılı olacak” ifadesinde bulundu. Bu demek oluyor ki oluşacak fiyatlarda sürekli dalgalanmalar yaşanacak. Sabit bir kuru bulabilmek zorlaşacak.” Sözünün devamında: “Piyasalardan bu dönemde istikrar beklemek anlamsız” diyerek konuşmasını sürdürdü.

MEMİŞ YILI İKİYE AYIRDI! SEÇİM ÖNCESİ VE SONRASI!

Türkiye’nin 2023 hedefinin daha farklı olduğunu ifade ederken özellikle seçim sürecine değindi. “Bu nedenle yılı ikiye yarıya ayırıyorum” dediği sözlerini Haziran’a kadar olan dönem ve Hazirandan sonrası olarak düşünmek gerekiyor, diyerek vurguladı.

Seçim nedeniyle Haziran’a kadar olan dönemde ekonomik olarak daha eli açık bir döneme giriş yapıldığını “musluklar biraz daha açılır” sözleri ile ifade eden Memiş: “Yapılandırma, af yasaları, ÖTV ve masraf düzenlemeleri, teşvikler, düşük faizli krediler, konut satış projelerinde yeni yeni gelişmeleri görebilmek mümkündür” yorumunda bulundu. Yılın ilk yarısında bu tarz açıklamaları duymanın doğal hale geleceğini ifade eden Memiş, 2022 yılında Merkez Bankası’nın kur ataklarına izin vermediğini fakat 2023’ün ikinci yarısından itibaren köşeye çekileceğinin de yorumunda bulundu.

İlgili Makaleler